Foto: Jure Banfi
Maribor je v senci pričakovane potrditve Žana Vipotnika odigral predzadnjo pripravljalno tekmo. Vijoličasti so s premešano zasedbo v Ljudskem vrtu premagali Slaven Belupo, zadela sta Aleks Pihler in Xhuliano Skuka.

Nogometaši Maribora so se za zaprtimi vrati Ljudskega vrta pomerili s Slaven Belupom in hrvaškega prvoligaša ugnali z izidom 2:0.

Dvoboj, ki je bil v koledar dodan naknadno, je služil kot priložnost za nogometaše, ki so doslej igrali manj. Prvič po poletni poškodbi je zaigral Josip Iličić, po skoraj enem letu pa je nastopil tudi Aleks Pihler in vrnitev na zelenice kronal z zadetkom.

V polno je meril tudi novinec v napadu Xhuliano Skuka, vijoličasti pa so si pripravili še nekaj izrednih priložnosti, a velja omeniti, da se je med vratnicama gostiteljev nekajkrat izkazal tudi Menno Bergsen.

MARIBOR - SLAVEN BELUPO 2:0 (2:0)
Strelca:
Pihler (10'), Skuka (29').
Maribor: Bergsen (70' Zalokar), Žinič (61' Strajnar), Lorber, Šoštarič Karič (46' Mitrović, 70' Watson), Ferčec, Pihler (61' Vrhovec), Horvat (70' Iličić), Dizdarević (61' Antolin), Čuk, Kolar (46' Ishaq Rafiu), Skuka (61' Tavares). Trener: Damir Krznar.

Oba zadetka že v prvem polčasu

Mariborčani so bili prvič nevarni v deveti minuti, ko je Filip Krušelj blokiral strel Xhuliana Skuke, Marko Kolar pa je po odbiti žogi meril mimo desne vratnice. So pa Štajerci zadeli minuto kasneje. Mladi Anej Ferčec je podal iz prostega strela, pred golom pa je z glavo zadel Aleks Pihler, ki je zaigral prvič po 23. juliju 2022.

V 22. minuti je po predložku Tineta Čuka z glavo meril Xhuliano Skuka, a ni bil natančen, tako kot minuto zatem na drugi strani igrišča tudi Benedik Mioč. Vijoličasti so vodstvo povišali v 29. minuti, ko se je Brin Horvat izkazal s podajo v prostor, Xhuliano Skuka pa je najprej izigral svojega čuvaja in matiral Ivana Sušaka, bivšega člana Maribora med vratnicama Slavena.

Nekaj minut pred odmorom se je v golu Maribora izkazal Menno Bergsen, saj je preko gola izbil nevaren udarec Mioča, Sušak pa je bil na mestu po strelu Čuka.

Damir Krznar je pred nadaljevanjem tekme v igro poslal Nemanjo Mitrovića in Ishaqa Rafiuja, prav on pa se je v priložnosti znašel v 54. minuti, vendar ni uspel premagati hrvaškega vratarja. V 57. minuti je soočenje z Antejem Crncem dobil Bergsen, deset minut kasneje pa je dobro posredoval tudi po strelu z vrha kazenskega prostora.

V 70. minuti je prvič v poletnih pripravah zaigral Josip Iličić, ki je hitro pokazal nekaj dobrih potez. Mariborčani so si v končnici pripravili še dve obetavni priložnosti. Antun Marković je uspešno posredoval po strelu Marka Strajnarja, Aljaž Antolin pa je tri minute pred koncem meril premalo natančno.

Maribor bo generalko pred evropsko preizkušnjo z malteško Birkirkaro odigral v četrtek, ko bo tudi pred odprtimi tribunami Ljudskega vrta gostil ekipo Varaždina.

Komentarji (2)

Pohorčan (ni preverjeno)

Ke te tote svijsko glave jojo ga sere.

Gollob (ni preverjeno)

MARŠŠŠ GOVEDO.

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Starejše novice