Vir: Facebook, Tadej Pogačar.
Tadej Pogačar se je po krizi na včerajšnji etapi na dirki po Franciji danes odzval z veličastno zmago, deseto na Touru. V zadnjih treh kilometrih je strl tudi Jonasa Vingegarda in nadoknadil nekaj sekund za vodilnim Dancem.

Včerajšnja etapa je med privržence Tadeja Pogačarja naselila nekaj dvomov, a je as iz Klanca pri Komendi danes pokazal, da je imel včeraj zgolj slabši dan.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji je v veličastnem slogu dobil današnjo šesto etapo z več kot 4000 višinskimi metri in skoraj prepolovil zaostanek za glavnim konkurentom Jonasom Vingegardom, ki je zdaj novi vodilni kolesar v skupnem seštevku.

Pogačar, ki ga je včeraj zaskrbela novica o padcu zaročenke Urške Žigart, se je v današnjo etapo podal s 53 sekundami zaostanka, z napadom na zaključnem vzponu na La Cambasque pa je prepolovil razliko, ki zdaj znaša 25 sekund.

Štiriindvajsetletnik se je zavihtel na drugo mesto skupnega seštevka, tudi pred Avstralca Jaija Hindley, ki je odpadel že na vzponu na kultni Col du Tourmalet. Več kot 17 kilometrov dolg vzpon na 2.115 metrov nadmorske višine je za napad izkoristil Vingegard.

Vingegardu, ki mu je pomagal zvesti Sepp Kus, dolgoletni zvesti pomočnik Primoža Rogliča, je sledil zgolj Počagar, trojica pa je na spustu s Tourmaleta ujela ubežno skupino štirih kolesarjev, med njimi je bil tudi Wout van Aert, še eden od Dančevih pomočnikov.

V zaključku zadnjega in 16 kilometrov dolgega klanca na La Cambasque sta skupaj ostala le še Vingegard in Pogačar, Slovenec pa je silovito napadel kmalu po vstopu v zadnje tri kilometre, kapetan Jumbo Visme pa mu ni uspel slediti.

Komendčan si je do cilja privozil 25 sekund prednosti, še štiri sekunde pa je pridobil zaradi sekund bonifikacije.

Starejše novice