Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
To soboto nas čaka že tretji večni derbi letošnje sezone, vijolični pa so optimistični, saj so si v Sežani načrpali samozavest in energijo.

V soboto jih torej čaka še en veliki derbi, kjer bodo vijolični lahko pokazali svojo borbenost in moč proti večnim rivalom. 

»Zame je velika čast in odgovornost voditi moštvo v derbiju, v tem trenutku pa je najbolj pomembno, da se fantje zavedajo svojih nalog. Želim videti borben duh, nogometno znanje pa ni vprašljivo. Če bomo kot ekipa delovali kot moramo, verjamem, da bomo uspešni. Pričakujem pa nekaj več. Še bolj izraženo kvaliteto v napadu, situacije, ko pridemo pred gol, morajo biti še boljše odigrane. To je moje sporočilo moštvu, navijačem pa obljubljam, da bomo videli pravi Maribor, s pravo mero razigranosti in borbenosti. Od te filozofije ne bomo odstopali,« v napovedniku derbija pove pomočnik trenerja Saša Gajser.

Vrača se nekaj igralcev

Po tekmi prepovedi igranja se na igrišče vrača Aleks Pihler, so zapisali na uradni strani Nogometnega kluba Maribor. 

Tudi vezist Blaž Vrhovec se, po nesrečnem zapletu med tekmo s Celjem, vrača. 

Vezista Rudi Požeg Vancaš in Andrej Kotnik imata manjše težave s poškodbo, zato bodo počakali še na mnenje zdravniške službe, so še zapisali na uradni strani vijoličnih. 

Derbi z enakim številom točk obeh ekip

Gajser doda, da imajo tekmeci kvaliteto, zato morajo Mariborčani dati od sebe vse in pokazati odgovornost v igri. 

»Ne zahtevam od fantov nič takšnega, česar ne bi bili sposobni. Fokus je samo na sobotni tekmi in zahtevi, da jo oddelamo na najboljši način,« še doda pomočnik trenerja. 

Spregovoril je tudi vezist Jan Repas, ki dodaja, da derbi čakajo z enakim številom točk, kar je zanje le dodatna vzpodbuda. 

»Opazen je nov motiv v slačilnici in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da znova pridemo do treh točk,« je bojevit Repas. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

1 : 1 ... to je vaš doseg ... naredili bomo vse kar zmoremo ... ha,ha,ha,ha ... tiho butl bodi raje ... smešiš sebe in ostale smeškote ...

Starejše novice