Maribor bo kot kaže ostal brez svojega bočnega branilca, ki naj bi se po derbiju proti Olimpiji preselil v ameriško Major Lague Soccer.

Oliver Bogatinov je včeraj v izjavi, ki jo je naslovil na medije, med drugim obelodanil, da je uspešno sklenil pogajanja za levega bočnega branilca Žana Kolmaniča. Ta naj bi se preseil v Združene države Amerike.

Kot poroča Ekipa, naj bi bil posel za dvajsetlenega mladega reprezentanta že skorajda realiziran. Okrepil naj bi klub iz ameriške Major League Soccer, torej tamkajšnjega elitnega tekmovanja.

Okrepil naj bi Austin FC, klub, ki je bil ustanovljen šele pred tremi leti, letos pa bo prvič nastopil v najvišjem rangu tekmovanja v Združenih državah Amerike.

Višina odškodnine razkriva, da bo Maribor lepo napolnil svojo blagajno, saj naj bi klub iz Teksasa za Kolmaniča odštel približno 1,5 milijona evrov

Priložnost za Argentinca?

Njegova tržna vrednost na Transfermarktu sicer znaša 600 tisočakov, kar je še en dokaz več, da bo Maribor, kot vse kaže, opravil dober posel.

Če bo Maribor rešitve na levem bočnem položaju - nedolgo nazaj je odštel tudi Mitja Viler - poiskal v svojih vrstah ali posegel po kakšnem igralcu brez pogodbe, za zdaj še ni znano. 

Prestopni rok v Sloveniji je končan, za klube lahko podpišejo le še igralci brez veljavne pogodbe. Morda pa bo priložnost za dokazovanje zdaj dobil Argentinec Ignacio Guerrico, ki se je v Ljudski vrt preselil v zimskem prestopnem roku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice