FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so včeraj odigrali kar dve tekmi. Po remiju z drugo ekipo Šahtarja je bolj odmeval skalp Dinama. V obračunu s Kijevčani je znova »čaral« tudi Josip Iličić.

Vijoličasti so uspešno vstopili v drugi teden priprav v turškem Beleku. Sobota je bila v znamenju dveh tekem, po remiju z drugo ekipo Šahtarja pa je pred Mariborom pokleknil kijevski Dinamo.

Aktualni državni prvaki so se Kijevčanom zoperstavili z močnejšo zasedbo kot Šahtarju, je pa Damir Krznar v popoldanskem obračunu pogrešal Marka Tolića, ki je zaradi poškodbe gležnja sklenil turški del priprav.

Čeprav je posojeni vezist zagrebškega Dinama pomemben del začetne enajsterice Maribora, pa so ga soigralci uspešno nadomestili. Znova je navdušil Josip Iličić.

Mariborčani so z golom Aljaža Antolina, ki je natančno meril z razdalje, povedli v 49. minuti, v 79. pa je vodstvo podvojil Ivan Brnić. Dalmatinec je izkoristil podajo Iličića, ki je pred tem povzročil vrtoglavico nekaj branilcem Dinama. 

Jesenski povratnik v Ljudski vrt je z nekaj mojstrskimi preigravanji, ki jih precej pogosteje vidimo na malonogometnih turnirjih, iz igre vrgel nekaj nasprotnikov, Brnić pa je nato le še dokončal delo starejšega soigralca. Jojo je vnovič spomnil, zakaj so mu v Italiji nadeli nadimek »profesor«.

Iličića pohvalil tudi Milec

»Občutki so odlični, ko premagaš takšnega velikana in ne prejmeš zadetka, čeprav je imel tudi Dinamo svoje priložnosti. Garali smo od prve do zadnje minute, odnos je bil pravi, igrali smo kot ekipa in pomagali eden drugemu. Na koncu se je to obrestovalo.

Odkar je Jojo v trenutni formi, niti nimamo kaj filozofirati. Nas deset bomo svoje oddelali in trpeli, na koncu pa bomo žogo dali njemu in bo čaral, kot je že danes. Res je pokazal vrhunsko potezo. 

Kot pa sem že dejal, smo dobro delali kot cela ekipa, čeprav je Dinamo ob polčasu menjal celotno enajsterico, vendar smo pokazali odlično predstavo, čeprav je bilo nekaj pomanjkljivosti.

Vemo, da smo sredi priprav, noge so težke, kdaj se zgodi tudi kakšna napaka, vendar je ta zmaga res super proti zelo dobremu nasprotniku,« je v klubski oddaji Studio iz Beleka dejal Martin Milec.

Kapetan je razkril, da se z Iličićem veliko družijo tudi v hotelu, dobra forma Kranjčana v zimskih pripravah pa je dober obet za nadaljevanje sezone.

Bo priljubljeni Jojo spomladi čaral tudi na ligaških preizkušnjah?

Komentarji (3)

Pohorčan (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kuj je ta debeluar, svnjsko glavi brez šinjeka. Kuj san se posro........

snopsar (ni preverjeno)

Pohorčan .... A si dokončal 3.razred osnovne šole?

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

David2022 (ni preverjeno)

Pijanec en žalostni.

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Starejše novice