Ilka Štuhec je na zadnjem superveleslalomu sezone dosegla odlično, drugo mesto.

Danes je v Aspnu potekal še zadnji superveleslalom sezone. Edina tekmica Štuhčevi v boju za zadnji kristalni globus za najboljši izkupiček v superveleslalomskem seštevku je bila Tina Weirather, ki je za Ilko v skupnem seštevku zaostajala za 15 točk. Weiratherjeva je smučala izvrstno in na cilju pristala z 74 stotinkami prednosti pred svetovno prvakinjo v super G-ju Nicole Schmidhofer.

Od tretjega kristalnega globusa jo je ločilo le 35 stotink

Nosilka rdeče majice v super G-ju Ilka Štuhec je na trdi podlagi, kjer se je že ponesrečilo nekaj njenih predhodnic, nastopila sedma. V zgornjem delu je pridobila tudi nekaj prednosti pred Weiratherjevo, žal pa je v srednjem in spodnjem delu izgubila še nekaj stotink in na cilj od edine tekmice prispela počasnejša za 35 stotink. Weiratherjeva je tako s petimi točkami več od Štuhčeve prevzela vodstvo v skupnem seštevku.

Štuhčevi sta še vedno ostala majhen kombinacijski in smukaški kristalni pokal, kar vsekakor ni zanemarljive vrednosti. Za njo je izjemna sezona, ki so jo dosegli le redki slovenski smučarji, in če verjamemo starosti slovenskega smučanja Tonetu Vogrincu jo čaka še izjemna kariera.

 

Starejše novice