Termin

ZA TELO IN DUŠO: JOGA IN GLASBENA MEDITACIJA S CELIČNO MASAŽO

Srčno vabljeni na 3-urni dogodek v Asteya yoga studio Maribor.
Dogodek bo v soboto, 18. marca 2023 od 18.30 do 21.30 v Asteya yoga studiu.

Povezali sva se Patricija in Anja, ki vas prijazno vabiva na dogodek katerega namen je podpreti telo in dušo.

Časovnica dogodka:
1. del: Uvodna meditacija in Asteya flow z Anjo
2. del: Glasbena meditacija in celična masaža s Patricijo in Markom

GLASBENA MEDITACIJA

Zvočna meditacija je potopitev v čudovite zvoke in vibracije, ki zdravijo naše telo, um in duha. Vse v vesolju, vključno z našim telesom, je sestavljeno iz vibracij. Vsak organ in celica vibrira na določeni frekvenci. Zvok in vibracije potujejo do 5-krat učinkoviteje skozi vodo in ker smo pretežno sestavljeni iz vode, lahko občutimo vibracije in njihove učinke na celični ravni. Omogočajo nam doživetje globoke sprostitve, občutka miru in dobrega počutja.

Zvok nam zelo pomaga pri umirjanju, saj večina med nami veliko razmišlja in tako težje utiša um. Lepota zvoka je v tem, da to lahko naredi namesto nas. Naš um ne more nasprotovati zvoku in vibracijam posod, gonga in drugih instrumentov. Morda bo poskusil, a zvok bo vedno zmagal. Slišimo ga sicer z ušesi, vendar pa vpliva pa na celotno telo. Deluje na telo na celični ravni.

Ves čas potovanja nas bodo razvajali zvoki in vibracije gonga, tibetanskih posod, kristalne posode, koshi zvončkov, kalimbe, šamanskega bobna in ostalih holističnih glasbil. Petje zdravilnih manter bo dodatno aktiviralo subtilne energijske centre in nas umirilo, sprostilo in navdalo z radostjo. Petje je sestavni del vseh religij skozi vso zgodovino. Petje ljudi osrečuje. Ljudje smo vsakodnevno prepojeni z nenehnim razmišljanjem. Tudi ko smo npr. del jogijske skupine, je vsak član okupiran s svojimi mislimi. Toda, ko začnemo peti, začne v vseh glavah vibrirati ena misel in en ritem. Vse misli postanejo eno in ravno ta enost ustvarja močno energijo, ki nas oživlja in dviga našo zavest.

Petje dojemamo z različnimi čutili, ga slišimo, čutimo vibracijo, spodbuja občutke sreče v nas. Petje manter omogoča umu, da se potopi sam vase, da preneha s svojimi aktivnostmi in tako petje pripomore k globinski sprostitvi telesa. Obstaja veliko manter in vsaka izmed njih ima svoj namen. S ponavljanjem mantre prikličemo njeno energijo.

Na dogodku bomo izkusili tudi zvočno masažo, pri kateri Patricija posode polaga na lahko oblečeno telo in nato nanje tudi zaigra. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, zvok kot reka potuje v vsako celico in vsak atom telesa, ga napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije ter ravnovesja. Zato imenujemo zvočno masažo tudi celična masaža. Medtem ko, Patricija polaga posode na telo jo Marko spremlja na gongu, kar naredi celotno izkušnjo resnično globoko in čarobno.
Glasbena meditacija z zvočno masažo je edinstvena, sprostitvena izkušnja. Je orodje pri zdravljenju, s katerim so si pomagala že mnoga ljudstva pred več tisoč leti.

Patricija Roj - učiteljica joge, vodi (skupinske in individualne) zvočne meditacije

Preden se je z vsem svojim bistvom prepustila študiju in poučevanju joge, je 8 let delila radost z majhnimi otroki kot vzgojiteljica v vrtcu. Sedaj že 5 let vodi začetne in nadaljevalne skupine joge za odrasle, mini jogo za otroke in zvočne meditacije.

Patricija živi z glasbo in glasba živi v njej že od njenega rojstva. Po dolgih letih prepevanja jo je prav glasba pripeljala do prostovoljnega dela z otroki v Kambodži, kjer je z njimi prepevala. Tam se je tudi zaljubila v zvočno meditacijo, saj je spremljala delo zvočnih zdravilcev Daniela Coatesa in Maggi Nimmo. Ljubezen še danes traja, tako da jo vsak dan spremlja glasba, saj vodi glasbene meditacije na katerih tudi prepeva različne zdravilne pesmi iz celega sveta.

Več o Patriciji in njenem delu si lahko preberete na: www.soulshinejoga.si

ASTEYA FLOW Z ANJO
Joga je povabilo, da povežemo telo, um in duha, vzpostavimo stik s seboj, sprostimo napetosti in se celovito vrnemo nazaj k sebi.
Praksa joge združuje povezano gibanje skozi asane, pranajamo in meditacijo. S prakso joge vsakič znova ozavestimo dih in s povezanim tokom asan izboljšamo pretok življenjske energije. S stanjem, ki ga dosežemo na vadbi, se lažje soočimo z vsakodnevnimi izzivi.

Asteya flow joga ni le gibanje telesa, ampak pristna spremljevalka za zdravo življenje. Je filozofija, ki nam pomaga ustvarjati upanje na prijaznejši svet.

V današnjem ritmu življenja se premikamo prehitro, prepočasi ali pa sploh ne. Mnogi med nami večino dneva presedijo. Vadba je zato prilagojena potrebam posameznikov, ki se je udeležijo, in energiji skupine v tistem trenutku.

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju.
Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem flow prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja.

Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja.

Na dogodku bo možnost tudi izbirati karte avtorice dr. Mire Omerzel - Mirit z naslovom Potovanje po življenjski modrosti in trenutnosti z živalskimi vodniki ali Kaj nas učijo živali. “Živali nam ponujajo pretres zrcalne podobe tega, kar se dogaja v naži zavesti in podzavesti. Kažejo nam, kako čustveno-miselne vsebine pritegujejo v življenje različne situacije, odnose, dogajanja in celo načine razmišljanja. Zapisi o posameznih živalih na kartah lahko služijo za iskanje skritih resnic trenutnosti, ki nam znova in znova zastavljajo nešteta vprašanja.”

Cena za udeležbo na 3-urnem dogodku je 42€.
V ceno je vključena uvodna meditacija, vodena praksa joge, glasbena meditacija s celično masažo in čaj.

Za več informacij in prijave pišite na [email protected]

Prijavite sprejemamo do 14. marca oziroma do zapolnitve prostih mest.
Patricija in Anja