Slika je simbolična.
Trije viri iz Putinovega kroga so povedali, da je ruski voditelj majhni skupini svetovalcev izrazil frustracijo.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen ustaviti vojno v Ukrajini z dogovorjenim premirjem, ki bi priznavalo trenutne bojne črte, so za Reuters razkrili štirje ruski viri.

Povedali pa so tudi, da je Putin pripravljen nadaljevati boj, če Kijev in Zahod ne bosta pozitivno odgovorila.

Trije viri, seznanjeni z razpravami v Putinovem krogu, so dejali, da je ruski voditelj majhni skupini svetovalcev izrazil frustracijo zaradi zahodnih poskusov oviranja pogajanj in odločitve ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, da izključi pogajanja.

Rusija si ne želi »večne vojne«

»Putin se lahko bori tako dolgo, kot je treba, ampak Putin je prav tako pripravljen na prekinitev ognja – zamrznitev vojne,« je dejal četrti vir, ki je sodeloval z ruskim predsednikom in je seznanjen s pogovori na najvišji ravni v Kremlju. 

Kot navaja Reuters, je tudi četrti sogovornik – podobno kot drugi – želel ostati anonimen.

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je za Reuters dejal, da je Putin večkrat pojasnil, da je Rusija za dosego svojih ciljev odprta za dialog, in dejal, da si njegova država ne želi »večne vojne«.

Ukrajinski zunanji in obrambni minister se za zdaj še nista odzvala.

Komentarji (3)

Mb-11 (ni preverjeno)

Zelenski pa ne bo pristal na to in bo zopet mrtvih 100 tisoc sinov. Same budale na položajih.

Šumar (ni preverjeno)

Nič ni to anonimno... Cel svet ve da je Putin hotel končati vojno z ukraino že aprila 2022 ampak zahod (amerika in Evropa) sta to preprečili!!! Naši kimavčki so tudi na strani amerike... Dokler jih boste poslušali se nam slabo piše....

Šumar (ni preverjeno)

Za naročnino dobivamo laži: Kako nas o vojni v Ukrajini dan za dnem in sistematično zavajajo - domači mediji! Insajder....

Starejše novice