Tik pred zaključkom 5.500 kilometrov dolge avstralske kolesarske avanture se je oglasila Štajerka Bernarda Jurič, edina Slovenka med 55 udeleženci te neverjetne preizkušnje vztrajnosti in energije.

Bernarda Jurič je v Sydneyju, še nekaj deset kilometrov oddaljena od opere, kjer se bo jutri med 11. in 12. uro srečala s svojimi prijatelji, predstavniki slovenskega veleposlaništva in Podravke, enega od sponzorjev in donatorjev, ki so podprli njeno kolesarsko avanturo v Avstraliji.

Kljub izredno naporni vožnji, s kupom neprijetnih in še veliko več pozitivnih in nepozabnih prigod, srečanj z neverjetno odprtimi, toplimi in gostoljubnimi domačini, ki so neustrašni Ptujčanki ponudili prenočišče in hrano, nekateri so jo pospremili del poti, je polna energije in presrečna, ker ji je uspelo uresničiti svoje sanje. 

Bernarda je 5.500 kilometrov dolgo avstralsko kolesarsko avanturo po poteh Indian Pacific Wheel Ride - od Pertha/Fremantla preko Adelaidena, Melbourna, vse do Sydneyja - s kolesom in z 20-kilogramsko prtljago opravila v vročini, ki je segla tudi do 43 stopinj Celzija, z  vetrom, ki je pihal tudi do 30 kilometrov na uro v prsi, z mrazom in s strmimi vzponi na 1600 metrov. 

Njene zadnje kilometre vožnje do sydneyjske Opere lahko spremljate na tej povezavi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice