Slika je simbolična (foto: Bobo).
Za nakup Mariborske livarne Maribor (MLM) se je, potem ko je Slovenski državni holding (SDH) sprožil nov poskus prodaje, pojavil nov interesent.

Neuradno naj bi se za Mariborsko livarno Maribor zanimalo indijsko podjetje, ki deluje v avtomobilski proizvodni industriji.

Po neuradnih informacijah STA naj bi v družbi Mariborska livarna Maribor pripravljali vso potrebno dokumentacijo za skrbni pregled podjetja, t. i. podatkovno sobo.

Slovenski državni holding, ki je stoodstotni lastnik Mariborske livarne Maribor in hkrati največji upnik, je nov razpis, s katerim preverja interes za prevzem mariborske družbe, objavil 25. marca. 

Od potencialnega kupca pričakuje, da bo zagotovil dodatna finančna sredstva družbi, bodisi z dokapitalizacijo ali z dolgoročnim finančnim posojilom, lahko pa tudi na drugačen ustrezen način, ki bi podjetju omogočil nadaljnje delovanje in razvoj.

Do zdaj so propadli vsi postopki prodaje

Usoda Mariborske livarne Maribor je sicer že dlje časa precej negotova in odvisna od tega, ali bo Slovenski državni holding za podjetje uspel najti kupca. 

Do zdaj so propadli vsi postopki prodaje, prvi poskus sega že v leto 2015. Zadnji poskus prodaje se je neuspešno končal marca, ko je bil v igri en interesent, neuradno slovenska Metalka Commerce v lasti poslovneža Marjana Pišljarja

Edini ponudnik je po opravljenem skrbnem pregledu družbe oddal zavezujočo ponudbo, ki pa za Slovenski državni holding ni bila sprejemljiva, saj je predvidevala take pogoje transakcije, katerih sprejetje bi pomenilo večmilijonsko nedovoljeno državno pomoč.

Mariborsko livarno Maribor zdaj še vodi Davor Šenija, ki pa je skupaj s članom uprave Samom Iršičem februarja odstopil s položaja. Štirimesečni odpovedni rok se jima izteče v začetku junija. Kdo bo družbo vodil še naprej, ni znano, o tem bo moral odločati nadzorni svet Mariborske livarne Maribor.

Komentarji (3)

Surfeiter (ni preverjeno)

Kje ste Janša, Petrle, Bavčar in ostali vojni dobičkarji? Obljubljali ste Švico in ostale bonitete ter nivo Zahodne Evrope, domet pa so v resnici Cigani (izvorno iz Indije) ter Hrvati, ki jih doma, ko vas nobeden ne čuje, imenujete čefurji ...

pohorskisvizec

Imaš spomin zlate ribice, se ne spomniš ali isti vatli za vse. SD je pred leti obljubljal 100.000 del. mest, mesečnik 30.000 stanovanj, pernati reforme...kje so...15..000 prenosnikov stoji v hali, ministrica pa kot noj glavo v pesek...dalje se mi ne da....

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

U proizvodnji … (ni preverjeno)

rtvslo/gospodarstvo/v-prvih-treh-mesecih-v-drzavnem-proracunu-379-milijonov-evrov-primanjkljaja/ rtvslo/gospodarstvo/bs-bruto-zunanji-dolg-slovenije-decembra-lani-dosegel-508-milijarde-evrov/

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Starejše novice