Slika je simbolična (foto: Bobo).
Po Zdravstveni postaji Magdalena, bodo tudi prebivalci Tezna dobili novo zdravstveno postajo. Znano je, kdaj se bo težko pričakovana gradnja začela in kdaj bi jo naj obiskali prvi pacienti.

Čez dober mesec dni se v Mariboru naposled odpira nova Zdravstvena postaja Magdalena, a ima mariborska občina že v načrtu naslednji veliki projekt. Gradnjo Zdravstvene postaje Tezno, ki bo nadomestila zdajšnji objekt pri industrijski coni Tezno.

Ambulante družinske medicine Zdravstvene postaje Tezno so trenutno v dotrajanih prostorih in so zaradi tega za izvajanje kvalitetne zdravstvene oskrbe neustrezni.

Z investicijo bo omogočena preselitev obstoječih zdravstvenih oziroma ambulantnih in spremljajočih dejavnosti ter umestitev dodatnih zdravstvenih dejavnosti v lastne prostore na novo lokacijo. Natančneje gre za območje, ki se nahaja na križišču Prekmurske ulice in Stražunskega gozda ter povezujoče Ulice Heroja Nandeta.

Na mariborski občini so konec preteklega leta zagotovili, da je projekt izgradnje Zdravstvene postaje Tezno ocenjen na 20,8 milijona evrov, četudi so nato v začetku letošnjega leta razkrili, da se je ocenjena vrednost investicije močno povišala. Za koliko na Mestni občini Maribor ne odgovarjajo.

Je pa župan mariborske občine Saša Arsenovič na druženju z novinarji v tem tednu zagotovil, da so s projektanti nove Zdravstvene postaje Tezno uspeli načrtovana gradbena, obrtna in instalacijska dela »spraviti na sredstva, ki so dosegljiva«.

Se bo gradnja pričela še letos?

Gradbeno dovoljenje za Zdravstveno postajo Tezno so na Mestni občini Maribor že pridobili, trenutno pa je v pripravi projektna in investicijska dokumentacija.

»Nadaljujemo pripravo investicijske dokumentacije in prijavo za pridobitev sofinancerskih sredstev ministrstva za zdravje. To pomeni tista kvota, ki še nam pripada, približno 5,3 milijona, da jo bomo lahko uporabili v celoti na tem objektu,« razlaga župan Arsenovič.

Pri tem dodaja, da če bo projekt tekel po začrtani časovnici, bi lahko Zdravstveno postajo Tezno začeli graditi že konec letošnjega leta. Konec gradnje pa je nato načrtovan v začetku leta 2027.

Tako bo videti nova Zdravstvena postaja Tezno (foto: Zbornica za Arhitekturo in prostor Slovenije).

Nove ambulante, prostor tudi za lekarno

Ambulante družinske medicine Zdravstvene postaje Tezno so trenutno v dotrajanem objektu pri industrijski coni Tezno.

Novogradnja pa se načrtuje pri Osnovni šoli Martina Konšaka na drugi strani mestne četrti, pri čemer je predviden dvonadstropni objekt ob Prekmurski ulici, ki bo imel skupno površino 7129 kvadratnih metrov.

S tem bo nove prostore dobila območna enota splošnega zdravstvenega varstva, enota varstva otrok in mladine, enota varstva žensk, enota medicine dela, prometa in športa, poleg tega pa tudi specialistične ambulante, in sicer za otroško ter mladostniško psihiatrijo in pediatrične razvojne ambulante.

Svoje prostore bodo imele tudi Lekarne Maribor, ki bodo z lekarniško dejavnostjo vsebinsko dopolnjevale izvajanje zdravstvenih dejavnosti same zdravstvene postaje.

Ne nazadnje bo objekt imel svojo lastno garažo in zunanja parkirišča, s čimer bo rešena problematika pomanjkanja parkirnih mest. 

Komentarji (14)

Xy1962 (ni preverjeno)

Lepo,da se Maribor razvija.

UDBAN (ni preverjeno)

Od začetka gradnje nove zdravstvene postaje na Teznu bo odvisen nov mandat Arsenoviča . Kako dolgo smo čakali na ZD Magdalena ? Koliko županov se je menjalo? Tukaj ima Arsenovič velik PLUS .

Surfeiter (ni preverjeno)

Bravo župan in ekipa ... dela govorijo sama zase ...
... kaj je zagorci? ... zaj se vam bo ftrgalo ...

pohorskisvizec

Surfić si že tečen, ko driska zagorska.Kaj skozi isto nabijaš?Pravilno ,ZD naj gradijo!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Da ne bomo samo šimpfali je to za pohvalit. Zanimivo bo le nadziranje vloženih financ. Sedaj je ocenjeno na 20,8 milijona. Zmeraj se nekaj mučka in končni zneski se duplirajo kljub temu, da inflacija ni 100%!

janban

Dobro jutro, si se le zbudo? Šinfanje je tvoj način življenja. Je pa res, da samo druge vidiš, sebe pa ne.

In reply to by SLO (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

JAZ sem že dolgo zbujen eni pa še kar dremate! JAZ živim pošteno ne goljufam in ne kradem!!!
Šimpfanje-grajanje imajo pozitivne učinke!!! Niti tega ne veš tako, da je s tabo dialog velika izguba časa!
Nikoli te ne zanima zakaj skoraj vsi drugače razmišljajo od tebe???

In reply to by janban

Surfeiter (ni preverjeno)

Jaz je z Janombanom tokrat strinjam ...

In reply to by SLO (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Surf ti itak vsako dnevno kar nekaj surfaš in nimaš nobenega standartnega stališča! Malo si tu malo si tam v večini pa nesramen!

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

CR (ni preverjeno)

jaz pa se strinjam da si ti butl.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Sveti papez (ni preverjeno)

Toti janban ni dvakrat za rect da pise aresnovic pod to fejk ime :) vse mi tak deluje

hetero (ni preverjeno)

sveti papez-janban=zabji fris=cetnik!!!!!PRAVILNO!!!!

In reply to by Sveti papez (ni preverjeno)

Kajvemkaj (ni preverjeno)

Čakte malo, KDO bo to gradil s ČIGAVIM denarjem?

hetero (ni preverjeno)

arsenovic bo gradil z nasim denarjem-kaj ne razumete zdaj!!!!

Starejše novice