Mariborski gasilci in policisti so včeraj zvečer v središču mesta posredovali zaradi požara v stanovanju. Na kraju dogajanja se je odvila prava drama.

Kot smo že poročali, so včeraj v večernih urah gasilci in policisti posredovali na Cankarjevi ulici v Mariboru, kjer je prišlo do požara v stanovanju.

Med stanovalci bloka je bilo na kraju dogodka slišati neuradne informacije, da naj bi bil v stanovanju zaklenjen moški, predvidoma tujec, ki naj bi grozil, da bo vse razstrelil.

Policisti Policijske uprave Maribor so zdaj sporočili več podrobnosti o dogodku. 

Moški se je zaklenil v stanovanje in grozil, da bo skočil skozi okno

Kot so povedali, so včeraj okrog 20.25 prejeli klic o tem, da je moški ženski odvzel stanovanjske ključe ter se zaklenil v stanovanje. Nekaj minut za tem je v stanovanju zagorelo.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti. Ob prihodu policistov Policijske postaje Maribor I na kraj, so gasilci vstopili v stanovanje zaradi suma, da je v njem oseba, ki zaradi požara potrebuje pomoč. 

Ob vstopu v stanovanje so opazili moškega, ki je stopil do odprtega okna ter pričel kričati in se nagibati ven, ter nakazovati, da bo skočil skozi okno. 

Policist Policijske postaje Maribor I je skupaj z gasilci stopil do njega, policist pa ga je prijel in ga potegnil od okna ter mu tako preprečil skok skozi okno. 

Zaradi možnosti, da se bo poškodoval, so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva, v nadaljevanju pa mu je bila nudena tudi medicinska pomoč. 

Po doslej znanih informacijah gre za tujega državljana, ki je bival na tem naslovu.

Nastalo za 50 tisočakov škode

Na kraju je bilo 21 gasilcev iz Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Maribor - mesto, ki so požar pogasili. 

Po nestrokovni oceni policistov je v požaru nastala škoda v višini 50.000 evrov.

Opravljen je bil ogled kraja požara, ki je pokazal, da je zagorelo na več različnih mestih po stanovanju.

Trenutno policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Komentarji (1)

Mbb (ni preverjeno)

Grozil,da bo skočil skozi okno ? Hahahah....pivo bi mu pod oknom nastavili .

Starejše novice