Slika je simbolična.
Moški grozil s samopoškodbo z razstrelitvijo z jeklenko.

Policija je bila včeraj obveščena o varnostnem dogodku v občini Kanal ob Soči. Na območju naselja Kanal je moški grozil s samopoškodbo z razstrelitvijo z jeklenko.

Na kraj dogodka so bili napoteni policisti Policijske postaje Nova Gorica, več drugih policijskih patrulj in kriminalisti z območja Policijske uprave Nova Gorica. 

Pod vodstvom Policijske postaje Nova Gorica so policisti kraj zavarovali in izvedli druge nujne ukrepe, ki so predvideni za takšne varnostne dogodke.

Evakuirali več okoliških prebivalcev

Policijska uprava Nova Gorica poroča, da so policisti zaradi resnosti izrečenih groženj in zagotavljanja varnosti ljudi iz bližnjih ulic v okolici stanovanjske hiše evakuirali več okoliških prebivalcev.

Pri evakuaciji občanov so policistom Policijske uprave Nova Gorica pomoč nudili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kanal.

Na pomoč so jim priskočili tudi poklicni gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica in reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Na prizorišču tudi pogajalci, pripadniki specialnih enot in pripadniki Oddelka za protibombno zaščito

V omenjenem dogodku nihče ob občanov ni bil poškodovan, glede na vse ugotovljene okoliščine so bili zaradi nevarnosti opozorjeni na samozaščitno ravnanje.

V nadaljevanju popoldneva so se policistom in kriminalistom pridružili še policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki Oddelka za protibombno zaščito, ki so posebej izurjeni za ravnanja v tovrstnih situacijah. 

Njihov namen je zakonita, strokovna in učinkovita izvedba vseh ukrepov policije, da bi se ogrožanje oziroma nevarnost za vse vpletene osebe odpravila z najmanj škodljivimi posledicami.

Z uporabo prisilnih sredstev je bila intervencija v večernih urah uspešno zaključena

45-letnik grozil z jeklenko, utrpel poškodbe

Pri prijetju je 45-letni moški utrpel manjšo telesno poškodbo, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljan na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

O varnostnem dogodku oziroma sumu uradno pregonljivega kaznivega dejanja so policisti že obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

»Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici,« so še sporočili iz Policijske uprave. 

Starejše novice