Nakupovalno središče Mercator center Tabor II (foto: Mediaspeed).
Ustanovitelj podjetja Pipistrel Ivo Boscarol je po prevzemu nekdanjega Koloseja in zemljišč v BTC v Ljubljani, sedaj postal lastnik še mariborskega nakupovalnega središča.

Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol, sicer eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov in ustanovitelj ter dolgoletni direktor podjetja Pipistrel, ki proizvaja ultra lahka letala, je novi lastnik nakupovalnega središča v Mariboru, poroča portal Siol.net.

Gre za nakupovalno središče Mercator center Tabor II v Mariboru, ki je eno od treh največjih nakupovalnih središč v Sloveniji. Gradnja nakupovalnega središča se je končala leta 2011 in obsega 41.425 kvadratnih metrov zemljišča.

Razpolaga z 22.995 kvadratnimi metri uporabnih površin, namenjenih trgovinskim, storitvenim in gostinskim dejavnostim, ter več kot 800 parkirnimi mesti, od katerih jih je 570 v pokriti garaži.

Boscarol novo poslovno priložnost prepoznal v Mariboru

Nova KBM je v prodajnem postopku izbrala Boscarolovo podjetje Boscarol d.o.o. kot najuspešnejšega ponudnika, zato je s 7. junijem postalo lastnik enega izmed največjih nakupovalnih središč v državi. Sodelovanje z vsemi najemniki, vključno z Mercatorjem, bo nadaljevano, poroča Siol.net.

V sporočilu za javnost so izrazili, da v podjetju vlagajo v različne projekte in dejavnosti, pri čemer imajo nepremičnine pomembno vlogo. 

Ivo Boscarol je tako že lani jeseni v Ljubljani prevzel nekdanji Kolosej in nekaj zemljišč v BTC. Sedaj pa je v Mariboru prepoznal novo poslovno priložnost.

»Kompleks nudi tudi nove razvojne priložnosti, saj ima možnost nadgradnje in dozidave treh poslovnih stolpičev,« so izpostavili v podjetju.

Siol.net pa še poroča, da so prav tako nedavno v Trgovsko-poslovnem centru City v središču Maribora kupili 1100 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki jih nameravajo sprva oddajati v najem.

Komentarji (7)

Haja (ni preverjeno)

Bravo! Upam, da bo uredil parkirišče pred centrom, da bo namenjeno kupcem TC in ne okoliškim stanovalcem, strankam in zaposlenim v Zavarovalnici Sava. Ker odkar je tam zavarovalnica, ne najdeš več prostega mesta na zunanjem parkirišču.

josip broz (ni preverjeno)

sereš

In reply to by Haja (ni preverjeno)

Ć (ni preverjeno)

Maš spodaj prazno garažo.

In reply to by Haja (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Dobrodošel pa čimprej naj naredi red z delavci zavarovalnice sava, kateri prostaško parkirajo na parkiriščih nakupovalnega središča. Kupci pa nimajo kje parkirat. Nekateri v sili parkirajo na invalidih a jih tam redno odvažajo pajki. Poanta je v tem, da ima sava svoje parkirišče ki pa ni zastojn! Tudi ko so bili v centru so vse okoliške ulice zaparkirali na nedovoljen način. Naj plačajo parkirišče in imajo dokazilo za vetrobranskim steklom. Te mrhovinarje mrzim da je brezveze.

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Sposoben!

55 (ni preverjeno)

Boscarola za župana Maribora.....

Leka (ni preverjeno)

Boscarol je dokazal,da zna premišljeno in trajnostno uporabiti dobiček v splošno dobro . Nekoč so Maribor gradili fabrikanti in veleposestniki od Scherbauma , Hutter ,ki so skrbeli za razvoj Maribora.
Njihova imena nisem zaznal v imenih ulic MB? .

In reply to by 55 (ni preverjeno)

Starejše novice