Slika je simbolična.
V zadnjih štiriindvajsetih urah so na območju Celja in Prebolda obravnavali poskus uboja in poskus umora.

Celjski policisti so bili sinoči, okoli 21.30, obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je neznani moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. 

Do dejanja je prišlo v stanovanju več stanovanjske zgradbe v Preboldu, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih, družilo več moških starih od 24 let do 45 let

Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom zabodel 44-letnega obiskovalca in ga hudo poškodoval. 

Po dejanju je poškodovani kraj zapustil in v spremstvu še ene osebe iskal pomoč. V nadaljevanju so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

Kriminalisti in policisti aktivno preiskujejo vloge vseh udeležencev

Ponoči so policisti štirim osebam odvzeli prostost, sumijo jih storitve kaznivega dejanja uboja oziroma sodelovanja pri dejanju. 

Glede na to, da je od dejanja minilo šele nekaj več kot 12 ur, kriminalisti in policisti aktivno preiskujejo vloge vseh udeležencev. 

Damijan Turk, vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, je v izjavi za javnost potrdil, da so bile pridržane osebe v preteklosti že obravnavane zaradi različnih kaznivih dejanj z elementi nasilja in kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in tudi drugih kaznivih dejanj.

Vir: Policijska uprava Celje

A to ni bil edini poskus uboja ...

Danes, okoli pol treh zjutraj, so bili celjski policisti obveščeni še o poskusu umora v Celju, kjer je moški zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval.

Osumljeni je prišel pred stanovanjsko hišo oškodovanke oziroma pred stanovanjski blok, kjer jo je pričakal, jo napadel in jo najmanj enkrat zabodel z nožem.

45-letnico je hudo poškodoval in pobegnil s kraja. 

Dejanja je osumljen njen bivši partner, 37-letni moški, doma z območja Laškega, ki ga še iščejo.

Hudo poškodovano 45-letnico so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Po zadnjih podatkih naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

37-letnik je osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja umora. 

Aktivnosti za njegovo izsleditev intenzivno potekajo. Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje je potrdil, da so 37-letnika v preteklosti že obravnavali za podobno kaznivo dejanje in je bil tudi že obsojen in je prestal zaporno kazen.

Turk je omenil še, da gre letos na tem območju za zelo nenavadno zgostitev tovrstnih primerov. Lani v celem letu so na območju Policijske uprave Celje obravnavali štiri tovrstne primere, letos pa štiri, v prvem tednu leta. 

Poudaril je, da primeri med seboj niso povezani.

Spomnimo ...

Gre že za tretji in četrti primer uboja na območju Policijske postaje Celje. 1. januarja je prišlo med naključnima moškima do prepira, pri čemer je 35-letnik z nožem zabodel 38-letnega moškega in ga huje poškodoval. Policija storilca še vedno išče.

3. januarja pa so policisti obravnavali poskus umora v enem izmed domov upokojencev. Ponoči je namreč 64-letni stanovalec z nožem napadel 71-letnega sostanovalca in ga pri tem hudo poškodoval.

Prav tako je na območju Celja prišlo do napada v Šolskem centru Celje, v katerem je 16-letni dijak s škarjami napadel profesorico.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ležeči policaj (nepreverjen)

OBVESTILO
Obvešča se vsaka pedofilska izrojena nesnaga katera uporablja avtomobilsko hupo čez cestno oviro (ležeči policaj)na cesti v naselju Dokležovje,da nam bo slej kot prej padel v roke v to ni dvoma.Kot prvo bo ob hupanju dobil sekiro v njegovo kripo ali morebiti v bučo je vseeno potem pa take batine,da iz poškodbenega ne bo prišel nekaj mesecev.
Vemo tudi,da je nekaj zaposlenih na Panviti oziroma plinarni katere bomo garantirano izsledili.
Prekleti izmečki sramota slovenije so vsi posiljevalci domačih kokoši nekaj je buzičev in pedofilov kateri po opravljenem deliktu iz veselja trobijo čez ležeči policaj.
To so seveda navadni psihopatski iztirjenci katere se mora zaradi varnosti v prometu iz njega izločiti saj so nevarnost za vse udeležence verjetno brez vozniških dovoljenj.
V zakonu je namreč uporaba zvočnih avtomobilskih signalov po nepotrebnem prepovedana in je uporaba le teh razen v nujnem primeru opozorila kaznivo dejanje katero se kaznuje z visoko globo čez dan v nočnem pa še dodatno z pikami.
Da se bo to zgodilo je obveščena Generalna Policijska uprava v Ljubljani,da morebiti pozneje ne bi bilo kakih izgovorov,da ni bilo obvestila glede teh prekrškov.
Garantirano je najbolje vsakemu od teh smrdljivih prašičev,da crkne,ker bo po obdelaviko bo prefukan verjetno ostal invalid.
Tako sedaj pa gnojni izmečki trobite še naprej dokler vas drži še sreča a vas bo slej,ko prej garantirano zapustila prekleti gnusi kmetavzarski zahojeni kaj mislite,da z tem dosežete smradi?
Ničesar razen kar je napisano da vas bo slej,ko prej doletelo bodite ziher pa čeprav bo sledil kateremu od nas zapor ni pomembno.

cistokrvni Yug… (nepreverjen)

lezeci policaj,glede nato kaksne besede si uporabil,mislim,da tudi ti nisi kaj boljsi kot oni,ki jih omenjas.
sicer ne vem zakaj se gre,ampak po tvojem pisanju sodec si tudi ti mocno bolan v glavi.a se sploh zavedas,da grozis z hudimi telesnimi poskodbami?da je to kaznivo dejanje.
da meni kaj takega napises,te poiscem in ti z uno tvojo sekiro prvo jezik pa jajce odsekam.psihopat zahojeni,pa sej ni cudno kaj vse se dogaja,ce pa zivimo med taksnimi psihopati kot si ti.rajsi zbrisi komentar pa si ne delaj sramote in blamaze zato ker nekdo hupa na lezecih p

In reply to by Ležeči policaj (nepreverjen)

Starejše novice