Foto: Postaja prometne policije Maribor
Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjem dnevu prejel 218 klicev, od tega 82 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave, ki svoje naloge izvajajo tudi na avtocestnem omrežju v notranjosti države, so včeraj okrog poldneva na avtocesti A1 v bližini Šempetra v Savinjski dolini ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi A6, španskih registrskih oznak. Voznik audija modrih luči in kratkih zvočnih znakov policijskega vozila ni upošteval, temveč je s pospešeno hitrostjo z vožnjo nadaljeval v smeri Maribora

Pri tem je storil kar osem kršitev cestnoprometnih predpisov. Na avtocesti A1 izven naselja Vrhole je voznik audija na avtocesti ustavil. Vozniku se je med vožnjo izpraznila zadnja desna pnevmatika na vozilu, zato je zadnjih pet kilometrov pred ustavitvijo vozil zgolj po platišču zadnjega desnega kolesa. 

Policisti so ob pomoči policistov Postaje prometne policije Maribor izvedli postopek, v katerem so ugotovili, da je storilec opisanih prekrškov 35-letni Romun. Policisti pri vozniku niso zaznali alkohola ali vpliva drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi.

Vozniku so izrekli globo za osem storjenih cestnoprometnih prekrškov, stransko sankcijo za pet kazenskih točk in globo za prekršek v višini 2.423 evrov. Polovični znesek izrečene globe je kršitelj plačal takoj, na kraju prekrška.

Foto: Postaja prometne policije Maribor

Vozil vinjen brez vozniškega dovoljenja

Včeraj ob 19.30 so mariborski prometni policisti na regionalni cesti izven naselja Bohova ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker so ugotovili, da je vozil motorno vozilo brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

V postopku so ugotovili tudi, da je imel v organizmu 0,43 mg/l alkohola. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali in mu za to kršitev izdali plačilni nalog.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Policisti pri vozniku niso zaznali alkohola ali vpliva drog oziroma drugih psihoaktivnih snovi.....to je zelo sumljivo po mnenju policije .

Default (nepreverjen)

Audi = cigo

Starejše novice