Prizorišče nesreče.
Mariborčanki sodišče za prometno nesrečo s smrtnim izidom prisodilo tri leta in pol zapora, poroča Večer.

Mariborčanko, ki je lani opita vozila avto po Adamičevi ulici v Mariboru, med vožnjo pa na pokrovu motorja prevažala 22-letnico in 24-letnika, pri čemer je slednji zaradi poškodb ob trku umrl, je Okrožno sodišče v Mariboru obsodilo na zaporno kazen treh let in pol, je poročal časnik Večer.

Takrat 25-letna Mariborčanka je med vožnjo trčila v vrtno ograjo, pri čemer sta prijatelja, ki ju je prevažala na pokrovu motorja, po trčenju hudo poškodovana obležala na vozišču.

Prepeljali so ju v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer pa je 24-letni moški kasneje umrl, so takrat sporočili s Policijske uprave Maribor.

Povzročiteljica prometne nesreče je bila voznica začetnica, ki med vožnjo v organizmu ne bi smela imeti alkohola, a ji je elektronski indikator pokazal 0,51 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

V prometni nesreči ni bila poškodovana. Policisti pa so jo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Kot je navedel Večer, je 23. decembra lani mariborsko tožilstvo zoper 25-letnico vložilo obtožnico.

Očitek v obtožnici pa je bil povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, ki je imela za posledico smrt 24-letnega Mariborčana. Javni predobravnavni narok je Okrožno sodišče v Mariboru razpisalo že spomladi in Mariborčanko na zatožno klop poklicalo 10. maja.

Na sodišču za časnik pojasnili, da se obdolžena o svoji krivdi ni sprenevedala.

Poleg zaporne kazni je dobila tudi prepoved vožnje motornega vozila B kategorije za čas enega leta, sodišče pa jo je že pozvalo na prestajanje kazni.

Komentarji (2)

dd (ni preverjeno)

V AMERIKI BI ZA TO DOBILA 15-20 LET KAZNI

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Za povzročitev smrti bi morale biti v SLO višje kazni...

Starejše novice