Mariborska sodnica Daniela Ružič je zaradi napada kazensko ovadila neznanega storilca, in ne svojega partnerja.

Kot je danes prek hčerke sporočila za STA, se namreč partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Želi namreč, da se prenehata »gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem.«

»Edino, kar bom povedala o naši družini, je, da A. H. ni bil nikoli fizično nasilen, bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč,« je prek hčerke sporočila sodnica, ki se zaradi posledic brutalnega napada 16. junija še vedno zdravi v mariborski bolnišnici.

Sodnica podala ovadbo zoper neznanega storilca

Dodala je, da je ovadbo podala zoper neznanega storilca in ne zoper A. H. Policiji je 27. junija povedala, da se počuti ogroženo, vendar »ne s strani A. H., temveč s strani neznanega storilca kaznivega dejanja, zoper katerega je podana kazenska ovadba«.

Kot je še sporočila, ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja, saj se A. H. ne boji. »Ohranjal me je pri zavesti, ko sem se borila za življenje. Glede na navedena dejstva želim, da se nemudoma preneha s pisanjem in objavljanjem neresnic, saj le te ustvarjajo negativno mnenje in posledično dolgoročno škodijo meni in moji družini,« je še sporočila sodnica.

Spomnimo, da je bila sodnica mariborskega okrožnega sodišča tarča napada v nedeljo, 16. junija, malo po polnoči v mariborski mestni četrti Pekre, pred domačo hišo. Zaradi hudih poškodb se še vedno zdravi v bolnišnici.

Napad je v javnosti sprožil številne odzive. Že takoj po napadu so se pojavila ugibanja, da je bil povezan z njenim sodniškim delom. Policija pa je preiskovalne postopke vodila v smeri sodničinega poklicnega dela in obenem tudi zasebnega življenja.

Kriminalisti so po obširni hišni preiskavi 24. junija vložili kazensko ovadbo zoper sodničinega partnerja, saj so prepričani, da je bil napad povezan z njenim zasebnim življenjem.

Tožilstvo zoper osumljenca ni predlagalo pripora, zato mu je policija izrekla ukrep prepovedi približevanja. Na podlagi pritožbe pa je preiskovalna sodnica slovenjgraškega sodišča ta ukrep razveljavila, ker je menila, da zanj niso izpolnjeni vsi zakonski pogoji. Njeni odločitvi pa je pritrdil tudi zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu.

Komentarji (2)

Mascevanje Kuc… (ni preverjeno)

Korupcija v Policiji in potreba po strukturnih spremembah: delitev Policije!

Kritik (ni preverjeno)

Sedaj je videti,da je policija presegla pooblastila ! Ali bo prišlo do novih premestitev v MB policiji ?

Starejše novice