Voznik začetnik je po mariborski južni vpadnici, proti mestu divjal s hitrostjo skoraj 160 kilometrov na uro.

Policisti Prometne policijske postaje Maribor so to soboto izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti na regionalni cesti med Bohovo in Mariborom, kjer je hitrosti s prometnim pravilom za ceste izven naselja omejena na 90 kilometrov na uro.

Ob 19.23 so z laserskim merilnikom hitrosti izmerili hitrost 19-letnemu vozniku začetniku osebnega avtomobila znamke BMW, ki je svoje vozilo vozil s hitrostjo 159 kilometrov na uro. S tem je voznik začetnik največjo dovoljeno hitrost vožnje na cesti izven naselja prekoračil za kar 69 kilometrov na uro.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti vse voznike opozarjajo, da je neprilagojena hitrost ključen dejavnik prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

V tem letnem času, ko se vozne razmere zaradi vremenskih vplivov spreminjajo iz ure v uro, je prilagojena hitrost in upoštevanje cestno-prometnih predpisov še kako pomembno, zato voznike pozivajo, da hitrost vožnje vozil prilagodijo prometnim pravilom, prometnim razmeram ter stanju in lastnostim ceste.

Komentarji (3)

SDSS (ni preverjeno)

Ta drkač že 14 dni divja po Novi vasi !

Default (ni preverjeno)

Smrkofc

božidar (ni preverjeno)

samo SNAJPER tukaj pomaga

Starejše novice