Slika je simbolična (foto: Bobo).
Včeraj je na Kaninu prišlo do nesreče kabinske žičnice. Popoldne je v zraku obvisela gondola z delavcema. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo.

Včeraj, 9. januarja ob 14.21, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena o nesreči na krožni kabinski žičnici Kanin, kjer se je med postajama A in B (pri stebru številka 4) snela jeklenica z vodil in je gondolska kabina z dvema zaposlenima obvisela v zraku. 

Na kraju so posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bovec, gorski reševalci Gorske reševalne službe Bovec in policist gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica, ki so oba delavca rešili iz omenjene gondolske kabine (delavca sta se peljala iz postaje A proti postaji B).

Poškodovan ni bil nihče

Reševalci so ju rešili s pomočjo vrvne tehnike, nihče od omenjenih obeh zaposlenih v gondolski kabini v nesreči ni bil telesno poškodovan.

O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) ter pristojno inšpekcijsko službo (inšpektorat za žičnice). 

Kriminalisti in policisti zbirajo dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine dogodka in opravljajo nujna preiskovalna dejanja.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo in ugotavljajo ali gre v navedenem varnostnem dogodku za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.

Starejše novice