Foto: Jure Banfi
Župan in podžupan degradirata javno funkcijo in izničujeta prizadevanja za nično toleranco do alkohola v prometu, sporočajo iz Liste kolesarjev in pešcev.

Na vožnjo pod vplivom alkohola podžupana Gregorja Reichenberga, ki je pijan sedel za volan zadnji dan lanskega leta, so se odzvali v Listi kolesarjev in pešcev

Pravijo, da so z zaskrbljenostjo pospremili novinarsko razkritje, da je mariborski podžupan Gregor Reichenberg sedel za volan v tako opitem stanju, da so mu policisti ob posredovanju celo začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  

»Naravnost zgroženi pa smo nad njegovim vztrajanjem na položaju in županovo odločitvijo, da se kljub hudemu prekršku javnega funkcionarja ne namerava odpovedati tesnemu sodelavcu. 

S tema gestama sta si župan in podžupan vzela pravico, ki je nimata, saj sta dolžna varovati etiko in integriteto položaja, ki ju zasedata.« 

Cinična žalitev za vse žrtve prometnih nesreč 

Dodajajo, da je že prvošolcem v rumenih ruticah jasno, da se vzgoja in preventiva v cestnem prometu ne moreta razvijati, če so javni funkcionarji s svojimi dejanji sami najbolj nevarni v prometu. 

»Osemurno dobrodelno delo, ki ga podžupan skesano napoveduje v povračilo krnitvi ugleda Mestne občine Maribor, je cinična žalitev za vse žrtve prometnih nesreč in njihove svojce ter mariborske občane,« še dodajajo.

Zato za ohranitev etike in integritete javne funkcije (pod)župana ter večdesetletnih prizadevanj vladnih in nevladnih služb za nično toleranco do alkohola v prometu v Listi kolesarjev in pešcev pozivajo župana Arsenoviča k takojšnji razrešitvi podžupana Reichenberga, je v sporočilu za javnost zapisal Josip Rotar, mestni svetnik Mestne občine Maribor.

Spomnimo …

Podžupana Gregorja Reichenberga so zadnji dan leta 2023 dobili opitega za volanom. Županu je ponudil svoj odstop, ta ga ni sprejel. 

Župan Saša Arsenovič je odločitev pospremil z besedami, da ne želi zmanjševati resnosti in teže podžupanovega prekrška, a se je po tehtnem premisleku odločil, da se zaradi ene napake, ni pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu in odličnemu sodelavcu, ki je s svojim doprinosom v številnih projektih pomembno vplival na razvoj mesta.

Komentarji (11)

SLO (ni preverjeno)

Drvijo v prepad a izgleda, da tega ne opazijo. Moraš biti pa res poseben, da ne vidiš kako te Mariborčani mrzijo in da vstrajaš dalje dokler te ljudstvo ne vrže ven.

bog i batina (ni preverjeno)

Rotar ti si moralna gnojna jama....pokvarjenec. Dobila te bo roka pravice...kat tad!

Franca1 (ni preverjeno)

Ce ne bi bil Rotar, bi pa bil dvorni norcek Jurisic 😂

ROLA (ni preverjeno)

ko pogledaš sliko O BOŽE MOJ.

bog i batina (ni preverjeno)

“Pozabijo” pa pri Večeru in ostalih lokalnih medijih, za katere velja javna skrivnost, da so podrejeni navezi “Arsenovič-portfelj stranke SD”, skorajda vselej, vedno in povsod čudežno pozabiti oziroma ne izpostaviti, da je Reichenberg bratranec Arsenovičeve prve žene Nine, zdaj Kirbiš.

https://mariborskiodmev.com/2024/01/08/arsenoviceva-lista-pijanih-oziro…

Branko59 (ni preverjeno)

Oba-zupan in podžupan morata takoj odstopiti-sramota za mb

Branko59 (ni preverjeno)

Nekoč se bil član SD -danes pa je ta stranka sramota za MB ker podpira svinjarije zupana in njegove ekipe

55 (ni preverjeno)

Želeli ste-dobili ste. Saj se niso sami izvolili.

janban

Rotar si navaden klošar. Kdo pa bo tebe nesposobnež leni poslušal? Te svetnike bi takoj ukinil, ker samo kradejo denar občini.

El macho (ni preverjeno)

Tako vlada SD golazen in SD župan - s trdo, koruptivno in kriminalno roko! Vidimo tudi pri SD Dermolu v komunajzlsko-fašističnem Velenju!

Surfeiter (ni preverjeno)

Tale alkoholik, Medved narkoman ...

Starejše novice