O dogajanju v Termah Vivat v Moravskih Toplicah, kjer je domnevni pedofil nadlegoval njegovo hčerko, spregovoril zgrožen oče.

Včeraj smo prvi pisali o zaskrbljenem očetu, ki je minulo soboto zvečer doživel enega največjih šokov v svojem življenju. Domnevni pedofil je v Termah Vivat zalezoval njegovo 6-letno hčerko, je ušel. Očeta skrbi predvsem ravnanje reševalcev in policistov, ki so potrebovali kar 35 minut, da so prispeli na kraj dogodka. 

Prijeten sobotni popoldan v termah se je v hipu sprevrgel v nočno moro. Na domnevnega pedofila v bazenih so ga opozorili drugi kopalci. Pravi, da je na dogajanje takoj opozoril reševalce, ki pa niso odreagirali.

Dogajanje posnele varnostne kamere

Nov šok za očeta. Z vprašanji, zakaj reševalci niso ostreje ukrepali ali vsaj sami poklicali policije, smo se obrnili na Metoda Graha, direktorja Term Vivat, kjer se je odvijal incident.  

Grah nam je po telefonu pojasnil, da so reševalci, ki so zadolženi za varnost kopalcev, čistočo in red na kopališču, pravilno postopali.

»Ko je ta oče deklice povedal, kaj se dogaja, seveda naši niso mogli poklicati policije, ker tega niso videli,« še dodaja Grah.

Je pa policijo poklical oče, a perverznež je že izginil iz term. Na srečo so dogajanje posnele varnostne kamere, ki so razkrile grozljive posnetke.

Robert Lavtar, oče

»To se zaledeni kri. To ko gledaš ... Kako kroži, kot predator, kot morski pes okoli žrtve, ritensko se je začel približevati, tam, kjer so otroci hodili ven po stopnicah, se pravi, in so se ga dotikali. To je kot film,« z grozo razlaga Lavtar.

Šlo naj bi za starejšega moškega, po besedah prič Slovenca, urejenega in na prvi pogled povsem običajnega. A očitno s skrivnimi načrti, saj po besedah Lavtarja ni imel brisače, ni bil na ležalniku, ampak je imel vse spravljeno v garderobni omarici, pripravljen, da lahko kadarkoli odide.

Policisti potrebovali kar pol ure

Oče napadene 6-letnice, sicer bivši policist, zaradi vseh okoliščin sklepa, da domnevni pedofil tega ni počel prvič. Ko sta policist in policistka prišla na kraj, je od prijave minilo že 35 minut. Po besedah Graha so policistom dali na razpolago vse posnetke, se tudi dogovorili, da bodo imeli prepoved vstopa za dotičnega, če bo ponovno prišel in potem tudi poklicali policijo. 

Kako naj bi ugotavljali, da gre za istega moškega, ni znano.

Posnetek varnostnih kamer

Lavtar je v pismu, ki ga je včeraj poslal na naše uredništvo zapisal, da policija primer obravnava zgolj kot prekršek, kar pa soboški policisti zavračajo. Pojasnili so nam, da so minulo soboto obravnavali prijavo dogodka v eni izmed term na območju Upravne enote Murska Sobota. Preiskava in iskanje osumljenca pa je še v teku.

Očeta pa medtem najbolj skrbi, ali bo domnevni pedofil znova napadel. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Nihče ne sme ogrožati tebe in življenja tvoje družine . Imaš vso pravico ,da ga kaznuješ . Ne dovoli nikoli več tega .

Haja (nepreverjen)

Če to naredi mojemu otroku ga jaz zasledujem vsaj do avtomobila in si zapišem registersko številko. Sigurno ni prišel peš. Pa, če tudi v kopalkah in sredi zime. Oni so ga pa kar gledali, ko je mirno odšel!

Starejše novice