Sobotni uboj 35-letnice v Peskovcih na Goričkem, ki ji je življenje vzel partner, je močno šokiral Slovenijo. Osumljenega so danes privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pomurje in širšo Slovenijo je v soboto pretresla nova družinska tragedija.

46-letnik je zunajzakonski partnerki nasilno odvzel življenje za štirimi stenami njunega doma v Peskovcih, kraju na območju občine Gornji Petrovci.

Danes popoldan je bil osumljeni sobotnega uboja zunajzakonske partnerice, priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti. Sodnik je zoper njega odredil pripor.

»Kriminalisti in policisti bomo, v tej zvezi, zbirali še dodatna obvestila in informacije,« so ob tem sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota. 

46-letnik policijo poklical sam

O zločinu je včeraj spregovoril vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous. Potrdil je, da je 46-letnik policijo poklical sam.

V soboto 10. septembra, nekaj čez 18. uro, je na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Murska Sobota poklical 46-letni občan iz območja Policijske postaje Gornji Petrovci in povedal, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno zunajzakonsko partnerko. 

Na kraj je bila takoj napotena patrulja Policijske postaje Gornji Petrovci in reševalci. Policista sta ob prihodu na kraj našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. 

Na kraj je bila napotena še skupina kriminalistov in dežurni preiskovalni sodnik ter dežurna preiskovalna tožilka. Preiskovalni sodnik je opravil pregled kraja kaznivega dejanja in odredil sodno obdukcijo, zoper osumljenega pa strokovni pregled v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Za zaščito otrok so poskrbeli, je še dejal Rous, vse aktivnosti vodi center za socialno delo.

»Za zaščito dveh otrok žrtve in osumljenega so policisti obvestili Center za socialno delo Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel za njuno varstvo,« je povedal. 

Kriminalisti intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju ter tudi o poteku in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, kateremu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje in posledično uboj žrtve. 

Osumljenega v preteklosti policisti še niso ni obravnavali za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. Policija preiskuje kaznivo dejanje uboja in ne umora. Predvidena kazen za uboj je zapor od petih do petnajstih let.

Starejše novice