Slika je simbolična.
Štajerski policisti so prijeli madžarska državljana, ki sta osumljena najmanj treh vlomov v hiše. Ker je bil del vlomilske tolpe še za zdaj neznani moški, ga policisti sedaj iščejo.

Prejšnji četrtek, okoli 19. ure, so bili konjiški policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Tepanju, pri čemer sta storilca ukradla denar in pobegnila, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

V nadaljevanju so občani opazili vozilo madžarskih registrskih oznak in voznika, ki jim je bil sumljiv ter ga zadržali do prihoda policistov. Ugotovljeno je bilo, da gre za voznika, ki je čakal vlomilca, zato so mu policisti Policijske uprave Celje odvzeli prostost, vozilo pa zasegli.

Pobegnila s kolesi, nato ukradla tri avtomobile

Konjiškim policistom so se pri pregledu okolice pridružili še policisti bližnjih policijskih postaj in vodniki službenih psov. Pri pregledu terena so v Tepanju opazili dva kolesarja, ki sta vozila v smeri proti Draži vasi. Ko sta slednja opazila policiste, sta odvrgla kolesi in zbežala

V nadaljevanju sta v Draži vasi ukradla osebno vozilo, ki se jima je po nekaj metrih pokvarilo, zato sta zbežala proti Novi vasi in tam ukradla drugo vozilo.

Ko sta med begom opazila policijsko vozilo, sta ugasnila luči in zaradi slabe vidnost, bila je noč in gosta megla, zapeljala z vozišča, vozilo pustila v jarku in peš zbežala

Eden od njiju je v Tepanju ukradel osebno vozilo in pobegnil, drugega pa so policisti izsledili, ko je peš hodil po avtocesti. 

Prijeta osumljenca Madžara, stara znanca policije pri sosedih

Obema osumljenima, tako vozniku, ki je v vozilu čakal vlomilca in so ga opazili občani, kot storilca, ki so ga prijeli na avtocesti, so odredili pridržanje in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je obema odredil pripor. 

Osumljena sta najmanj treh vlomov v stanovanjske hiše, eden od njiju je osumljen še tatvine kolesa in tatvine dveh osebnih vozil. V zaseženem vozilu so policisti našli še predmete, ukradene v dveh vlomih na območju Policijske postaje Celje. 

Pri tem pa o sostorilcu, ki je pobegnil, policisti še zbirajo obvestila. Oba osumljena sta državljana Madžarske, stara 33 in 37 let. Na območju Slovenije še nista bila obravnavana za kazniva dejanja, sta pa stara znanca policije na Madžarskem. 

Vsa tri vozila, ki so bila ukradena, so bila odklenjena, s kontaktnimi ključi v ključavnicah. Pri iskanju storilcev so policisti pred hišami naleteli še na najmanj 20 vozil, ki so bila prav tako odklenjena.

Občane zato opozarjajo, naj vozila, parkirana pred stanovanjskimi stavbami, skrbno zaklepajo. S tem ko puščajo vozila odklenjena in po možnosti še s ključi v ključavnicah, storilcem zelo olajšajo delo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice