Slika je simbolična.
Policisti poročajo, da je delovna skupina, ki jo vodi Uprava kriminalistične policije, prevzela v obravnavo primere grozilnih pisemskih pošiljk.

Z Generalne policijske uprave sporočajo, da je podlagi naročila generalnega direktorja policije Antona Olaja, vse primere grozilnih pisemskih pošiljk, ki so jih v preteklih dneh prejeli visoki politični predstavniki, prevzela v obravnavo delovna skupina, ki jo vodi Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. 

V delovni skupini sodelujejo kriminalisti iz Policijske uprave Ljubljana in Uprave kriminalistične policije.

V teku tudi forenzične preiskave

Delovna skupina intenzivno preiskuje sume kaznivih dejanj grožnje, zbira obvestila in izvaja druge kriminalistične postopke. Vzporedno s tem se na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju izvajajo forenzične preiskave zaseženih predmetov.

Prevzem vodenja kriminalistične preiskave je posledica zahtevnosti preiskovanja večjega števila istovrstnih kaznivih dejanj, ki so bila izvršena v krajšem časovnem obdobju, pri čemer so grožnje sporočene na specifičen način, s pošiljanjem nabojev na naslove oškodovancev – visokih političnih predstavnikov.

Komentarji (1)

Leka (ni preverjeno)

Zadevo preiskuje posebna skupina ? Podobno kot v primeru Kangler in njegove ptičje hišice ?

Starejše novice