Slika je simbolična.
Še vedno odmeva včerajšnji obračun, do katerega je prišlo v Jurovskem Dolu in v katerem so hudo poškodovanega v mlaki krvi našli mimoidoči. Sedaj pa na dan prihajajo informacije, da naj bi jih skupil nekdanji mariborski policijski inšpektor.

Že včeraj smo poročali, da je včeraj dopoldan pri pokopališču v Jurovskem Dolu prišlo do fizičnega obračuna, pri čemer je bila ena oseba huje poškodovana, kar so tudi za Mariborinfo potrdili na Policijski upravi Maribor.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga je namreč sporočila, da obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe moškega, o čemer so bili obveščeni včeraj zjutraj.

Po prvih podatkih so domačina Jurovskega Dola našli ležati v mlaki krvi, zaradi česar so ga takoj odpeljali v bolnišnico.

Kot pa so še sporočili mariborski policisti, je bil v zvezi z dogodkom opravljen ogled kraja kaznivega dejanja, trenutno pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja.

Sedaj pa na plano prihajajo nove neuradne informacije. Kot poročajo Slovenske novice, naj bi bil žrtev kaznivega dejanja nekdanji policijski inšpektor, zaposlen na Policijski upravi Maribor Branko Pivljakovič.

Branko Pivljakovič.

Brez službe ostal zaradi izdajanja policijskih podatkov

Branko Pivljakovič je bil do leta 2019 policijski inšpektor v Mariboru, ko so ga osumili zlorabe uradnega položaja, uradnih pravic ter ponarejanja listin, ker naj bi neupravičeno vstopal v bazo policijskih podatkov in o tem obveščal kršitelje.

Pri Pivljakoviču je bila opravljena hišna preiskava, a po končanem preiskovalnem postopku je tožilstvo ovadbo zoper njega zavrglo. A to mu ni pomagalo, da bi se vrnil v uniformo, saj je policija že prej izredno odpovedala pogodbo o zaposlitvi.

To pa ni bil edini sporni primer, v katerem se je znašel. Že pred tem je Pivljakovič dobil opomin pred izredno odpovedjo delovnega razmerja, ker naj bi od domnevnega storilca kaznivega dejanja zahteval denar v zameno za policijsko operativno informacijo.

Pivljakovič je bil pred tem tudi večkrat obravnavan na sodišču zaradi različnih obtožb, med drugim, da je kot prometni policist češkemu tovornjakarju neupravičeno izrekel globo in polovico zneska obdržal zase. V vseh primerih je bil oproščen.

Branko Pivljakovič je bil do junija 2015 komandir Policijske postaje Šentilj, nato pa je bil premeščen v sektor uniformirane policije na mariborski policijski upravi. Tam je delal do leta 2019, ko je dobil odpoved.

Komentarji (17)

pohorskisvizec

Packon!

sportista (ni preverjeno)

koliko keša bo stožil nič kriv???

In reply to by pohorskisvizec

Sarikaz (ni preverjeno)

Svašta,ko tako bereš si misliš da gre za težkega kriminalca in ne nekdanjega policista.

Dim Beli (ni preverjeno)

Če je bil za vse obtožbe oproščen, potem je človek nedolžen. Piše pa se, kot da je kriminalec. Novinarji halo?

kvaki (ni preverjeno)

Približno nedolžen je kot Janković, " brani " se s podkupninami in grožnjami tožilcem .

In reply to by Dim Beli (ni preverjeno)

Mrazi (ni preverjeno)

Ja. Lahko bi kamot šel delat v Zokistan!

In reply to by kvaki (ni preverjeno)

Fischer (ni preverjeno)

Zanimivo, da v takem primeru napišete ime in priimek. V vseh ostalih primerih, ko se gre za pedofile, morilce pa samo prve črke.

44 (ni preverjeno)

cudno da je vse padlo in ni bil obtozen torej je nedolzen

orožnik (ni preverjeno)

Zjutraj, ob 7 uri, pri britofu, mafijsko izsiljevalsko srečanje, ki je šlo po zlu. Nikoli ne bo izdal, kdo ga je nalomil in zaradi česa.

Lenart (ni preverjeno)

kamer 24urnih je tam okrog kar nekaj.

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

slovenc (ni preverjeno)

kaj pa če je bila noč pa tema pa ni videl? mogoče se je v temi v njega zaletel srnjak pa je dobu modrice?!

In reply to by orožnik (ni preverjeno)

Mafia nadzira sve (ni preverjeno)

nogomet, politiku, gospodarstvu, javno upravu
youtu.be/ARhFv1FXxcc
youtu.be/4dJ8va35Rac
zurnal24/nogomet/mafija-gennaro-gattuso-zazgali-avto-ndrangheta-izsiljevanje-

krnek lev (ni preverjeno)

te je imel dobtega advokata torej odvetnika da je bil oproščen, torej zakva so ga odpustili če je bil vedno oproščen? a toži policijo torej državo nas davkoplačevalce??? kdo mu bo nesel denar?

kvaki (ni preverjeno)

Ja nič novega, da so policisti ves čas na robu zakona, če pa je v igri Srb potem pa tako nič ne čudi .

kontrarevolucija (ni preverjeno)

pokvarjeni udbas obležal v mlaki krvi!!!!!spodobi se in pravicno je!!!!koliko ljudi so ugonobili in umorili udbasi -vas vprasam-800mnozicnih grobisc v sloveniji-zapuščina diktatorskega jugokomunizma!!!!!smrad komunizma bo zatrt!!!!

BOZIDARKAPUCINAR (ni preverjeno)

SAJ NE BO UPAL POVEDAT KDO GA JE HAHAHA

Drago P. (ni preverjeno)

Vardeki se že med sabo tolčejo!

Starejše novice