Foto: Gasilska brigada Maribor
Znane so podrobnosti prometne nesreče na štajerski avtocesti, v kateri je ponoči življenje izgubila mlajša sopotnica v vozilu voznika začetnika.

Mariborski policisti poročajo, da je voznik začetnik, doma iz okolice Slovenske Bistrice, okoli 2. ure ponoči vozil osebni avtomobil mariborskega registrskega območja po štajerski avtocesti iz smeri Rogoze proti razcepu Slivnica. 

»Izven naselja Rogoza je vozil po levem prometnem pasu avtoceste in zapeljal v stoječo vodo, zaradi česar je vozilo zaneslo levo v betonsko varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči, nato pa v desno na desni prometni pas, neposredno pred tovorno vozilo grških registrskih številk, ki je v tistem trenutku pripeljalo po desnem prometnem pasu. Pri tem je tovorno vozilo silovito trčilo v desno bočno stran osebnega avtomobila,« okoliščine prometne nesreče opisujejo mariborski možje v modrem. 

Po trčenju s tovornim vozilom je osebni avtomobil odbilo v levo na levi prometni pas, kjer je s sprednjim levim delom trčilo v jekleno varnostno ograjo, ki ločuje smerni vozišči in obstalo: »V istih časovnih okoliščinah je za tovornim vozilom vozil voznik osebnega avtomobila, ki je zato, da bi se zaradi nenadnega zaviranja voznika tovornega vozila izognil trčenju zapeljal na levi prometni pas, kjer je z levo bočno stranjo svojega vozila oplazil zadnji desni del osebnega avtomobila voznika začetnika in se ustavil na desnem prometnem pasu.«

Kot smo že poročali, je mlajša sopotnica, doma iz okolice Slovenjskih Konjic, v vozilu voznika začetnika zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Voznik začetnik je utrpel lahke telesne poškodbe. 

Materialna škoda na vozilih in objektih znaša po nestrokovni oceni okoli 12.000 evrov. Štajerska avtocesta je bila zaprta več kot tri ure.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice