Vir: Policijska uprava Maribor
Policisti Policijske uprave Maribor so včeraj opravili več hišnih preiskav zaradi suma proizvodnje prepovedanih drog. Našli so tudi večji prostor za gojenje konoplje z 80 sadikami. Štirim osebam je bila odvzeta prostost.

Policisti Policijske postaje Ptuj so, v sodelovanju s policisti drugih policijskih postaj in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, na podlagi odredb sodišča, včeraj opravili več hišnih preiskav na območju Ptuja, Slovenske Bistrice in Maribora.

Hiše preiskave so pravili v zvezi s preiskovanjem kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Posledično je bila štirim osebam odvzeta prostost, trem osebam je bilo, po končanih hišnih preiskavah in ostalih procesnih opravilih, pridržanje odpravljeno, ena oseba je še v pridržanju in bo privedena k preiskovalnemu sodniku. 

Pri hišni preiskavi na območju Ptuja je bil v stanovanjski hiši najden večji prirejen prostor za proizvodnjo prepovedane droge konoplje z 80 sadikami različnih velikosti ter 5 kilogramov rastlinskih delcev, za katere policisti sumijo, da gre za konopljo.

Obravnavani tujci

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so na območju Šentilja, na avtobusu obravnavali šest tujcev, državljanov Rusije, ki so nedovoljeno vstopili na notranji meji med Hrvaško in Slovenijo.

Tujci bodo predani hrvaškim varnostnim organom.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 212 klicev, 75 interventnih, oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • deset kaznivih dejanj,
  • devet prometnih nesreč I. kategorije,
  • enemu vozniku je bilo zaseženo vozilo,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega štiri na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru.

Komentarji (1)

Assia (ni preverjeno)

Če bi bilo legalizirano po 6 sadik na osebo, jaz takoj sadim po 6 sadik na vsakega družinskega člana in tako posadim in pridelam 54 sadik kar je 50 000€ letno in vsi člani bi se zagotovo z tem strnjali in bi zvozili brez kazni.

Starejše novice