Policija še vedno išče storilca oziroma storilce, ki so se pred meseci znesli nad gejevskim aktivistom. Pregledovala naj bi tudi sovražne zapise na družbenih omrežjih.

V soboškem parku se je 6. oktobra lani odvil brutalen homofobni napad na aktivista za pravice istospolno usmerjenih Reneja Žuniča, ki se je končal s hudimi poškodbami. Medtem ko napadeni Žunič še vedno okreva ter se srečuje z vrsto zdravstvenih težav in psihičnimi posledicami nasilnega incidenta, policija nadaljuje preiskavo. 

V iskanju storilcev naj bi policisti po poročanju medijev bili pozorni tudi na sovražne komentarje na družbenih omrežjih. Žrtev napada je namreč redno deležna verbalnih napadov spletnih komentatorjev, za sovražnimi zapisi pa bi se lahko skrivali omenjeni napadalci. 

Ali podatek drži, kako daleč je preiskava in ali so v okviru te že identificirali osumljene, smo preverili v Policijski upravi Murska Sobota, kjer pa podrobnosti postopka ne razkrivajo: 

»V primeru pretepa v soboškem parku dne 6. oktobra 2019 so policisti Policijske postaje Murska Sobota z do sedaj zbranimi obvestili na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca. Z zbiranjem obvestil v smislu ugotovitve storilca oziroma storilcev dejanja nadaljujejo,« odgovarjajo v soboški policijski upravi.

Ob tem dodajajo, da informacije ter podatke vsestransko preverjajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice