Vir: Policijska uprava Nova Gorica
Policisti na Goriškem stopili na prste preprodajalcem prepovedanih drog.

Kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica so ta mesec opravili več hišnih preiskav pri osumljencih kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter jih prijeli.

Letos so zabeležili že pet dogodkov, v katerih se je sedem mlajših oseb predoziralo z uporabo različnih prepovedanih drog, ena med njimi je umrla. Vse te osebe so potrebovale nujno medicinsko pomoč, večina jih je bila mlajših od 20 let.

V hišni preiskavi med drugim odkrili 300 gramov heronina

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica Marino Pangos je v današnji izjavi pojasnil, da so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica 18. julija skupaj z novogoriškimi kriminalisti izvedli hišno in osebno preiskavo pri 46-letnem moškem, ki je neprijavljen prebival v enem od naselij na območju občine Ajdovščina.

Policisti so mu tekom preiskave zasegli več različnih snovi, med drugim okoli 300 gramov heroina, okoli 30 gramov metamfetamina, gotovino in elektronske naprave ter nosilce elektronskih podatkov.

Naslednjega dne so ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor, je povedal Pangos.

Policisti našli obilico prepovedanih drog in večjo vsoto denarja

V ponedeljek popoldne so policisti med nadzorom cestnega prometa v Idriji ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, v okviru kontrole pa v vozilu zaznali različne ovoje in snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo.

Osumljencu so policisti začasno zasegli osebni avtomobil in mu odvzeli prostost.

V predkazenskem postopku so po navodilih Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici pri osumljencu izvedli tudi hišno preiskavo.

V okviru hišne preiskave na osumljenčevem neprijavljenem naslovu na območju Policijske uprave Ljubljana so policisti zasegli nekaj manj kot 110 gramov prepovedane droge hašiš, okoli 30 gramov kokaina, preko 80 gramov heroina, 78 gramov tablet prepovedane droge MDMA, najmanj 350 gramov prepovedane droge konoplja, različen pribor oziroma pripomočke za preprodajo prepovedane droge, večjo količino cigaret, nosilce elektronskih podatkov ter približno 17.000 evrov gotovine.

Pri osumljencu so našli tudi prepovedano strelivo, zaradi katerega bo uveden ločen prekrškovni postopek.

V avtu prevažal okoli 200 gramov hašiša

V osebnem avtomobilu pa je osumljeni prevažal nekaj manj kot 200 gramov hašiša in deset gramov heroina, raznovrstne snovi in tekočine, za katere trenutno še ugotavljajo, ali so na seznamu prepovedanih drog.

Osumljenca so v četrtek privedli pred preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča, ta mu je odredil pripor.

Pangos je v današnji izjavi povedal še, da so letos do 26. julija na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavali skupno 78 (lani 73) kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog in sicer 67 (lani 71) kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter 11 (lani dve) kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog.

Letos je bilo zaznanih še 71 (lani 66) prekrškov po zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Komentarji (1)

Šumar (ni preverjeno)

Hišno še pri Tini Gaber... Glede na prejšnji članek... Je stalna uporabnica!!!

Starejše novice