Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Sindikat poštnih delavcev je zadnji predlog vodstva Pošte Slovenije glede zvišanja plač zavrnil. Če dogovora ne bo do 1. aprila, bodo verjetno od 17. aprila stavkali.

Položaj zaposlenih se slabša, lastniki pričakujejo, da se poštarji odpovedo priborjeni uskladitvi plač z inflacijo in pristanejo na znižanje števila zaposlenih, je po poročanju Televizije Slovenija v pismu lastnikom zapisal Saša Gržinić iz sindikata.

A na to ne bodo pristali, prenehali bodo z dostavo klasičnih pisem in položnic, pripravljeni so ustaviti poslovanje med podjetji in državljani, so napovedali.

»Očitno si delodajalec želi implementirati samo predloge svojih strokovnih služb. Zato še toliko bolj menimo, da socialni dialog ne teče,« je za Televizijo Slovenija dejala vodja sindikata Dijana Kos.

V sindikatu izhajajo iz lanske kolektivne pogodbe o uskladitvi plač, po njihovem izračunu bi se morale plače zvišati za najmanj šest odstotkov. Še s tem bi zaostajale za inflacijo, saj je ta lani presegla 10 odstotkov.

Neuresničen je tudi nefinančni del dogovora iz časa stavke leta 2019. Največ slabe volje povzroča predlog novega načrta dostav. »Dejansko bodo še tisti delavci, ki so ostali, dodatno obremenjeni, ker model predvideva razpolovitev terenov, širitev terenov ...« je dejala Kos.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Rq (ni preverjeno)

bomo sploh opazili?

ah (ni preverjeno)

Jaz vas skoraj ne rabim, razen ko mi prinesete Best secret ipd pakete :) položnice so na trajnik, reklam nočem to je pa to...

SKK (ni preverjeno)

Seveda so pozabili zapisati,da imajo vse sobote proste na Pošti ...tako kot na UE .

In reply to by ah (ni preverjeno)

Default (ni preverjeno)

Ze spet, so nezadovoljni?

Dra gica cerkic (ni preverjeno)

Po novem mecejo posto na tla ne v kaslec

Starejše novice