Policija prijav še ni zabeležila, a opozarjajo, da bodite previdni.

Na Štajerskem ponovno kroži opozorilo. Občane in občanke naj bi nagovarjal moški, suhe postave, visok približno 170 centimetrov, ima svetle lase. 

Moški naj bi prosil za denar, čez, da mu je zmanjkalo bencina, v avtu pa ima majhnega otroka, ki naj bi bil bolan in ga mora peljati k zdravniku. 

Prosi ljudi, da mu posodijo nekaj evrov, ta denar pa naj bi dobili nazaj. 

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da v zadnjem času na Policijsko postajo Ptuj ni bilo podanih prijav za takšne primere. 

Policist svetujejo, da se obrnete nanje

Pri tem pa na upravi opozarjajo, da ljudem svetujejo, da se obrnejo na policiste, ko ocenijo, da bi lahko šlo za poskus oškodovanja ali goljufije, ali pa, če so bili dejansko oškodovani. 

Preventivne nasvete redno objavljajo na svojo spletno stran, pri tem pa opozarjajo tudi na tatvine na cestah. Taki goljufi se velikokrat pojavljajo prav na počivališčih ali ob prometnih cestah. 

Take priložnosti izkoristijo za razne goljufije ali tatvine goriva, gum, tovora, predmetov iz vozil. 

Policisti tako močno odsvetujejo, da ustavite, če vas na cesti skušajo zaustaviti neznane osebe. Če se od vozila oddaljujete, pa ga ves čas nadzirajte. 

Spomnimo na znanega goljufa Alya

Spomnimo, da smo že letošnjega maja poročali o goljufu, ki se giblje na našem območju. Bralec Ptujinfo nas je takrat opozoril na goljufijo, o kateri pa smo pisali že pred leti. Taisti goljuf se je ponovno pojavil na naših cestah, opažen je bil na štajerski avtocesti, v bližini Ptuja. 

Če se ob moškem, ki kaže znake obupanosti, ustavite, pa bo ta začel zgodbo, da je bil v Srbiji oropan. Prosi za pomoč, ostal je brez denarja. 

Goljuf pa ima v rokavu še enega asa. V trenutku, ko začne razlagati žalostno zgodbo o ropu, pa začne jokati še otrok, ki ga ima s seboj. Goljufa sicer prepoznate po avtomobilu, vozi Audija a6, temno modre barve.

Moški razloži, da je poslovnež, da je lastnik podjetja v Dubaju. Za pomoč pa prosi na prav poseben način. V zameno za denarno pomoč želi dati nakit, ki bi ga dal kot aro, saj je trenutno poslovno med Ljubljano, Mariborom in Zagrebom. 

Nakit je, seveda, le kič, a ko to ugotovite, je moški že daleč. 

Komentarji (5)

direkt na lape (ni preverjeno)

kar po gobcu in to brez opozorila-potem ga se posteno zakljucit -da ne bo mogel okrog kasneje lagati da je padel po stopnicah!!kaka policija-goljuf bo 100 x prej odnesel pete!!!

Narodna goljufija (ni preverjeno)

24ur com/novice/slovenija/v-trst-pluje-najvecja-najmocnejsa-in-najdrazja-vojaska-ladja-vseh-casov.html

Policija proti Fordu (ni preverjeno)

siolNet/zgodbe/133-milijarde-dolarjev-to-so-skrivnosti-najdrazje-ameriske-letalonosilke-

In reply to by Narodna goljufija (ni preverjeno)

Atta Turk (ni preverjeno)

youtu.be/SpKVTuavvwo

Atta Turk (ni preverjeno)

youtu.be/SpKVTuavvwo

Starejše novice