Sojenja Kristjanu Slodnjaku še nekaj časa ne bo konca, nedavno pa je pričala tudi Saška Omeragič, zvezdnica resničnostnega šova.

Sojenje Kristjanu Slodnjaku za umor Andreja Kirbiša je eden najbolj odmevnih primerov v Sloveniji v zadnjem času. Slodnjaku, ki je znan štajerski podjetnik in zavarovalničar, tožilstvo očita, da je naročil umor Kirbiša, ki je bil njegov dolžnik. 

Umor naj bi se zgodil 17. februarja 2022 na osamljeni makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci, kamor naj bi Slodnjak zvabil Kirbiša s pretvezo, da mu bo vrnil denar. Na kraju naj bi ga pričakal neznani storilec, ki je Kirbiša ustrelil trikrat in pobegnil. Slodnjak naj bi si medtem zagotovil alibi s sestankom s stranko v Benediktu.

Tožilstvo se pri dokazovanju Slodnjakove krivde opira na SMS-sporočila, ki jih je Kirbiš tik pred smrtjo pošiljal Slodnjaku, in na izjave prič, ki so slišale streljanje ali videli avtomobile na kraju dogodka. 

Slodnjak vztraja pri svoji nedolžnosti. Njegov odvetnik Andrej Kac zavrača obtožnico in trdi, da ne vsebuje elementov kaznivega dejanja, naklepa ali povezanosti med Slodnjakom in neznanim storilcem.

Sojenje se je začelo februarja letos, vendar je bilo prekinjeno zaradi izločitve sodnega senata, ki je ugotovil, da je v spisu dokaz, ki tam ne bi smel biti, in sicer mnenje o poligrafskem testu, ki ga je policija opravila s Slodnjakom. Primer je prevzela nova sodnica Bernarda Galun, ki je junija začela sojenje znova.

Nazadnje pričala še resničnostna zvezdnica

Nedavno pa je na sojenju Kristjanu Slodnjaku pričala tudi Saška Omeragič, ki jo sicer poznamo kot zvezdnico šova Ljubezen po domače. 

Kot priča je bila vpoklicana, ker se je predlani, po informacijah Žurnal24, oglasila na ptujski policijski postaji in opozorila komandirja, da lahko pride do prelivanja krvi. Izpostavila je, da če komandir ne pomaga, bo mrtev Kirbiš ali Bernard Mataj, ki je bil, po poročanju Večera, posrednik pri predaji denarja Slodnjaku. 

Po poročanju Žurnala24 je Omeragič, po njenih besedah, za nasilno smrt povedal Zef Matiqi, Matajev stric, ki je pred dvema desetletjema ustrelil moža ženske, s katero je imel razmerje. 

Omeragič: »Poln kufer imam skorumpiranega Ptuja, ki ga vodi albanska mafija.«

Sicer pa je Omeragič dodala še, da ima jasnovidne zmožnosti, da sta Andreja umorila prijatelja, vpletena pa naj bi bila tudi svetlolaska. 

Izrazila je tudi mnenje o Mataju in o drugih vpletenih, albanskih korenin. 

Komentarji (2)

Surfeiter (ni preverjeno)

"Oborožite se ... legalno!"
... je rekel stric iz ozadja ...

Kurbinsin (ni preverjeno)

Itak Celo yugovenijo vodijo balkanari

Starejše novice