Mariborski policisti poročajo o treh prijetih tujcih, ki so želeli nedovoljeno vstopiti v Slovenijo in o dveh nedovoljenih prehodih državne meje.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 340 klicev, od tega 115 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • deset prometnih nesreč I. kategorije,
  • dve prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko telesno poškodovali,
  • devet povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 14 prijav kršitev javnega reda in miru, pet na javnih krajih in devet v zasebnih prostorih,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • štiri požare.

V priklopnem tovornem vozilu odkrili tri skrite tujce

Včeraj, ob 11.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine, odkrili tri skrite tujce, po enega državljana Alžirije, Maroka in Palestine, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse tri so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Dva nedovoljena prehoda državne meje

Včeraj, dopoldan so imeli policisti Policijske postaje Gorišnica v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Zgodaj popoldan pa so imeli v postopku državljana Srbije, ki je s tovornim avtomobilom srbskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili, nato pa so ga zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice