Slika je simbolična (foto: Boštjan Lah).
S projekcijo filma Inventura, najboljšega slovenskega filma leta, se bo začel že šesti Letni kino Minoriti. Pod milim nebom si bomo lahko ogledali celovečerne filme, kratke filme in prisluhnili pogovorom z ustvarjalci.

Med 9. julijem in 20. avgustom bo v Avditoriju Lutkovnega gledališča v Mariboru znova zaživel Letni kino Minoriti.

Vsako soboto in sredo bodo na ogled celovečerni filmi, ki jih bodo pospremili pogovori s filmskimi ustvarjalci. 

Med vrhunci se obeta 50-letnica Botra, hrvaško-slovenska nagrajenka iz Cannesa Morena, najboljši slovenski film leta Inventura in pogovor z režiserjem Darkom Sinkom, mariborske premiere filmov 2017, Belfast, Orkester in Zgodba Save, nova mojstrovina Celine Sciamma Mala mama in še mnogo več. 

Vir: Letni kino Minoriti

Karte že v prodaji

Društvo za razvoj filmske kulture in Lutkovno gledališče Maribor od leta 2017 v prekrasnem ambientu Avditorija Lutkovnega gledališča Maribor v juliju in avgustu organiziramo Letni kino Minoriti.

Prikazani so filmski vrhunci preteklega leta in predfilmi, ki predstavljajo okoliške filmske festivale. 

Prodaja vstopnic za festival je že v teku. Te je mogoče kupiti preko spleta in pri blagajni Lutkovnega gledališča Maribor. 

V času projekcij prodaja vstopnic poteka na lokaciji letnega kina, v avditoriju na Minoritih. Blagajna je odprta eno uro pred pričetkom filma.

S katerim filmom bodo letos otvorili filmski program?

Letni kino Minoriti bo otvoril igrani prvenec Darka Sinka, ki je prejel kar štiri vesne na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, in sicer za režijo, glavno in stransko moško vlogo Radoša Bolčine in Dejana Spasića ter izvirno glasbo Matije Krečiča.

Film se začne v idiličnem predmestju, kjer živi na videz idilična slovenska družina srednjega razreda Robič. Ko v to idilo vdre naključno nasilno dejanje, zamaje vse predstave o mirnem in brezskrbnem življenju ter prikliče potrebo po inventuri odnosov, razmerij in zaupanja, na katerem temeljijo.

Po projekciji bo sledil pogovor s scenaristom in režiserjem Darkom Sinkom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice