Vir: Instagram, @aljahorvat
V razstavišču artKIT v Mariboru danes odpirajo samostojno razstavo umetnice, ilustratorke, slikarke in oblikovalke Alje Horvat z naslovom Začetek.

Umetnica Alja Horvat, ki je sicer najbolj poznana po svojih ilustracijah in upodobitvah žensk, se tokrat v razstavi Začetek usmerja predvsem v upodabljanje cvetlic in cvetličnih vzorcev, odprtih za interpretacije.

»V Aljinih vzorcih prevladuje brezskrbna narava, ki nas popelje izven okvirjev današnjih problemov sveta. Popelje nas v sanjski svet cvetlic sedemdesetih in šestdesetih let, katerih oboževalka je, zato lahko v njenih slikah in oblikah čutimo tudi tovrstno nostalgijo in spoštovanje hkrati,« so zapisali v Kulturno izobraževalnem društvu (KID) Kibla.

Razstava obravnava raznobarvne vzorce, ki se med seboj prepletajo, povezujejo ter dopolnjujejo.

Alja Horvat je 26-letna ilustratorka in grafična oblikovalka iz Maribora. Šolala se je na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani, oblikovanje pa je iz hobija v profesionalno kariero preraslo leta 2018.

Večinoma ustvarja z grafično tablico, obožuje pa tudi tradicionalno slikanje z olji. Oblikovala je za podjetja, kot so Barcaffe, Anthropologie, Urban Outfitters, FILA, Jeruzalem Ormož itd.

Alja Horvat je tudi del Forbesove lestvice 30 Under 30 Art & Culture 2020, leta 2019 pa je prejela modno nagrado Elle Style Fashion Award za mlade talente.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice