V dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor se je sinoči začel 51. Festival Borštnikovo srečanje.
V SNG Maribor je včeraj zvečer potekalo slavnostno odprtje 51. Festivala Borštnikovo srečanje. Slavnostni govorec na odprtju festivala je bil minister za kulturo Anton Peršak, ki je povedal, da je po njegovih ocenah dobro, da osrednji slovenski gledališki festival poteka v Mariboru.

Odprtju je sledila baletna predstava, Peer Gynt avtorja Henrika Ibsen v izvedbi Edwarda Cluga. V preddverju pa je bila na ogled razstava Lele B. Njatin: Narod si bo pisal sodbo sam.

Gosti iz dvajsetih držav

51. Festival Borštnikovo srečanje bo do konca prihodnjega tedna v Mariboru zbral izbrane gledališke predstave iz pretekle sezone in nabor gostovanj iz tujine. V tekmovalnem programu se bo pomerilo 11 gledaliških predstav po izboru selektorice Petre Vidali, v sklopu mednarodnega programa pa bo na sporedu pet predstav iz Švedske, Poljske, Hrvaške in Nemčije po izboru umetniške direktorice festivala Alje Predan.

Po besedah slednje za STA, prihaja letos na festival rekordno število mednarodnih gostov, in sicer festivalski direktorji, selektorji, novinarji in drugi mednarodni strokovnjaki iz kar dvajsetih držav.

Foto: Mediaspeed

Starejše novice