Uredništvi sta izbrali 10 najboljših slovenskih skladb zadnjega leta. V soboto, 1. oktobra, jih lahko premierno slišite v glasbeni preobleki, ko bodo pevci nastopili z Big bandom RTV Slovenija. 

Dan nove slovenske glasbe

Frišno/Fresh – Dan nove slovenske glasbe je projekt s katerim se v regionalnem centru radiotelevizije Maribor poklanjajo novi slovenski glasbi. Uredniki so izbrali 10 najboljših skladb:

»Izbrali smo skladbe, ki imajo dodano vrednost in niso ‘na prvo žogo’. Skladbe imajo dobro zgodbo in tekst, kvaliteten aranžma. Menimo, da bodo te pesmi zaradi preobleke Big banda popularne še dodatno leto,« je pojasnil Gregor Stermecki, glasbeni urednik Radia Maribor. 

V projektu se povezujeta radijska programa Radio Maribor in Radio Si. Uredniki so želeli slovensko glasbeno sceno obogatiti z dnevom, ki bi slavil nove slovenske pesmi.  Odgovorni urednik radia Maribor Robert Levstek je povedal: »V projektu smo želeli združiti sedanjost, preteklost in prihodnost. Ustvariti nekaj novega, nekaj kar Slovenija potrebuje. Izbrali smo 10 najboljših skladb zadnjega leta po mnenju uredništva.«

Glasbeniki bodo nastopili z Big bandom RTV Slovenija

Osrednji dogodek Dneva nove slovenske glasbe bo v petek, 1. 10. 10 izbranih skupin se bo v Slovenskem narodnem gledališču Maribor predstavilo v priredbah Big banda RTV Slovenija, kjer bodo razglasili zmagovalca po izboru poslušalcev. Glasovanje poteka do 26. Septembra na spletni strani Radia Maribor in Radia Si. V petek bodo podelili tudi nagrado za najboljšo izvedbo po ocenah žirije. 

Neposredni prenos dogajanja bo na Televiziji Maribor, Radiu Maribor, Radiu Si in vseh medijskih kanalih. Vstopnice za spektakel je mogoče dobiti s poslušanjem radijskih programov in sodelovanjem na spletni strani Radia Si in Radia Maribor. 

Izvajalci: Alo!Stari, Okustični, Žan Serčič, Zmelkoow, Lara Love & Sky, Manouche, Maraaya, Rudi Bučar, Joker Out, Batista Cadillac. 

Komentarji (2)

Surfeiter (ni preverjeno)

Pa kaj vas še kdo posluša? A da? Probajte preživeti tako, da se sami financirate, pa bo glasbeni urednik kmalu na kramarskem sejmu kelnaril ...

SLO (ni preverjeno)

Težka bo za ta radio, ko ti njihovi starejši poslušalci umrejo. Tiste njihove oddaje so pa res zastarale.

Starejše novice