Foto: Bobo
Odštevanje do tridesetega Festivala Lent se nadaljuje. Organizatorji so nedavno že najavili prve programske vrhunce, sedaj pa so razkrili še ostale nastopajoče. Koga se najbolj veselite?

V Maribor konec junija znova prihaja Festival Lent, ki bo v že 30. ediciji potekal od 24. junija do 2. julija.

Kljub temu da je do poletja še daleč, so v Narodnem domu Maribor že razkrili nastopajoče, ki bodo v mesto ob Dravi vrnili nekdanji značilni utrip ob začetku poletja. 

Koga se torej lahko veselimo na letošnji lentovski ediciji?

Kreslin, Magnifico, Predin in Perpetuum Jazzile

V Maribor prihajajo Laibachi in njihov odrski spektakel Mi smo narod, Mariborčani se bodo zabavali tudi s hipnotičnim vrtincem makedonske glasbe in plesa pod taktirko Vlatka Stefanovskega, obiskali pa bodo lahko tudi ultimativno antologijo rocka, v kateri rifi velikanov kot so Led Zeppelin, The Doors ali Queen zazvenijo v izvedbi simfoničnega orkestra. 

Organizatorji vsekakor priporočajo tudi razgibavanje svojih trebušnih mišic s salvo smeha z ogledom predstave Tadeja Toša ali pa ogledom šeste solo predstave komedianta Tina Vodopivca.

V mestu ob Dravi bodo na 30. Festivalu Lent nastopili tudi Adi Smolar & Leteči potepuhi, vedno priljubljeni Vlado Kreslin in Mali bogovi, pa Magnifico, Darja ŠvajgerAndrej Šifrer & Mali oglasiBajaga i Instruktori, Policijski orkester & Maja KeucZoran PredinDruštvo mrtvih pesnikov, za zadnji vrhunec tokratnega lenta pa bodo gotovo poskrbeli Perpetuum Jazzile.

Maribor znova mesto različnih kultur

Tudi letos pa ne bo manjkal Folkart, ki bo v Maribor prinesel živahno glasbo, ples in petje folklornih skupin s celega sveta. 

Folkart namreč združuje svetovno tradicijsko kulturo, ki naše mesto za teden dni spremeni v živahno prestolnico ljudske kulture, obarvane z barvami mnogih kontinentov. In kdo bo nastopil letos?

K nam prihaja folklorne skupine iz Argentine, Brazilije in Čila, predstavili se bodo še Filipini, Poljska ter Španija, tudi letos pa ne bo manjkala lokalna Akademska folklorna skupina Študent iz Maribora.

Komentarji (1)

gost123123 (ni preverjeno)

to maribor tak je kak je fešta bo. končno. ful vrei.

župan še naj spoka da mamo fešto dalje, ki jo mariborčani rabmo

Starejše novice