V Europarku lahko te dni spoznate sistem souporabe električnih vozil, ki osvaja tudi Maribor, in mimogrede sedete še v najhitrejšo električno limuzino na svetu Teslo − Model S.

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije sledijo trendom in tehnologiji. Na parkirišču ob vhodu 1 je tako že nekaj časa postavljena električna polnilna postaja, v tem tednu, od 17. do 21. julija, pa svojim obiskovalcem predstavljajo še dve 100-odstotno električni vozili in sistem souporabe vozil, ki se kmalu uvaja v Mariboru.

Spoznajte Avant2Go – Sistem souporabe vozil

Sistem souporabe vozil ali »car sharing« je že na voljo tudi v Mariboru. V ta namen podjetje Avantcar v nakupovalnem središču Europark v živo predstavlja delovanje svojega sistema Avant2Go in vse zanimive funkcionalnosti, ki mobilnost naredijo še preprostejšo in dostopnejšo. V tujini je souporaba vozil v velikem porastu, saj uporabnikom na preprost in varen način omogoča uporabo vozila takrat, ko ga potrebujejo. S čimer lahko uživajo v udobju avtomobila in se ob enem izognejo stroškom nakupa in vzdrževanja vozila.

Najboljša električna limuzina na svetu

Zraven vozila iz sistema souporabe električnih vozil Avant2Go, ki se po uspešnem začetku v Ljubljani in Murski Soboti sedaj širi še v Maribor in Kranj, je v Europarku na ogled tudi Tesla − Model S. 

Starejše novice