Podjetje Avantcar Mariborčanom v nakupovalnem središču Europark med 17. in 21. julijem v živo predstavlja delovanje sistema Avant2Go in vse zanimive funkcionalnosti, ki mobilnost naredijo še preprostejšo in dostopnejšo.

Sistem souporabe vozil ali »car sharing« električnih vozil je že na voljo tudi v Mariboru. V ta namen bo podjetje Avantcar Mariborčanom v nakupovalnem središču Europark vse od danes pa do 21. julija v živo predstavljalo delovanje sistema Avant2Go in vse zanimive funkcionalnosti, ki mobilnost naredijo še preprostejšo in dostopnejšo. Z eno besedo, vaš pametni telefon obenem postaja ključ in denarnica vaše mobilnosti. Avant2Go je namreč večkrat nagrajeni sistem souporabe vozil, ki v celoti poteka preko uporabniku prijazne mobilne aplikacije, s pomočjo katere uporabnik rezervira razpoložljivo vozilo, ga aktivira, odpelje, zaključi najem in plača.

Poleg vozila iz sistema souporabe električnih vozil Avant2Go, ki se je po uspešnem začetku v Ljubljani in Murski Soboti sedaj razširilo še v Maribor in Kranj, bodo predstavili tudi vozilo Tesla Model S. Ta tehnološka zvezda vizionarja Elona Muska, ki s svojimi inovacijami spreminja globalni pogled na mobilnost, predstavlja najboljšo električno limuzino na svetu.

V najzmogljivejši različici zmore več kot 700 »konjev« in dirkaški 3-sekundni pospešek z mesta do 100 kilometrov na uro.

V Europarku bodo torej obiskovalcem predstavljali dve 100-odstotno električni vozili. Poleg vozila iz sistema souporabe električnih vozil Avant2Go še vozilo Tesla Mode S. Podjetje Avantcar je sicer mednarodno uveljavljen ponudnik mobilnosti, ki v Sloveniji postavlja najnovejše trende na področju mobilnosti - električno mobilnost, ki omogoča lokalno samozadostnost, in souporabo vozil kot pomemben del delitvene ekonomije.

Preprosto preko aplikacije - 24 ur na dan, vse dni v letu

Souporaba električnih vozil Avant2Go je na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu, in v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Na ta način lahko uporabnik ob katerikoli uri rezervira in najame razpoložljivo vozilo na eni izmed Avant2Go lokacij, saj sistem deluje v realnem času in je uporabniku v vsakem trenutku vidna aktualna situacija glede razpoložljivih vozil po posameznih lokacijah. Avant2Go flota bo do konca poletja po načrtih že presegla 100 vozil, ki bodo na voljo v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Murski Soboti, kmalu pa se obeta tudi širitev v prvo mesto izven slovenskih meja.

Več o tem, koliko stane »car sharing« električnih vozil in kako potekal postopek izposoje električnih avtomobilov preberite na tej povezavi.

 

Starejše novice