Klub študentskih in dijaških družin Maribor in Študentska organizacija Univerze v Mariboru sta v ponedeljek, 19. decembra 2022, v prostorih ŠTUK-a pripravila že tradicionalni projekt »Božiček - obdarovanje otrok študentskih družin«.

Obdarovanje otrok Kluba študentskih in dijaških družin se izvaja že vrsto let. Poleg daril pa otrokom popoldne polepšajo tudi animirane predstave in druženje.

Božiček je obdaril kar 96 otrok, poleg obdarovanja je dogodek popestril tudi glasbeni program. Po nekaj letnem premoru zaradi epidemije, so tako otroci študentskih družin ponovno srečali Božička v živo.

Klub študentskih in dijaških družin sodeluje tudi s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru

Klub študentskih in dijaških družin Maribor je bil ustanovljen leta 2004, z namenom da združuje študente in dijake, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Klub jim omogoča športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti.

Klub študentskih in dijaških družin Maribor trenutno šteje 42 včlanjenih družin, ki imajo od enega do pet otrok.

Vse od začetka tesno sodelujejo s Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru, ki jim nudi prostore in finančno podporo.

Klub skozi vso leto za svoje člane organizira različne dogodke: izlete, piknik v mestnem parku, drsanje, pohodi, predavanja za starše, ogledi lutkovnih in gledaliških predstav in pogosta druženja.

Starejše novice