Vir: UKC Maribor
Z današnjim dnem se je v cepilnem centru v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor začelo cepljenje brez predhodnega naročanja.

Cepljenje poteka pred stavbo Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Do 13. ure se je v cepilnem centru cepilo 45 oseb. 

Cepljenje je na voljo vsak delavnik, od 9. do 15. ure, pri čemer lahko pacienti tudi izbirajo med cepivi. V prvi fazi je na voljo cepljenje s cepivi Pfizer in Johnson & Johnson.

»Po cepljenju vas bomo prosili, da 15 minut posedite v naši družbi, v vmesnem času pa bo pripravljeno vaše digitalno covid potrdilo. K nam lahko pridete tudi na drugi odmerek cepiva,« so sporočili iz bolnišnice. 

Vir: UKC Maribor

Cepijo paciente, ki so tam na pregledih in tudi ostale

»K nam lahko pridejo vsi bolniki in njihovi spremljevalci,« je povedala Kaja Vrščaj Primec iz Centra za transfuzijsko medicino: »Njim je tudi to cepljenje v osnovi namenjeno.« Hkrati sprejemajo tudi vse mimoidoče, ki bi se želeli cepiti.

Tako so začeli tudi s cepljenjem pacientov, ki bodo v Univerzitetni klinični center prihajali na ambulantne storitve in preiskave. Kako to poteka? Pacienti dobijo domov obvestilo, da je po opravljeni ambulantni preiskavi na voljo tudi cepljenje.

Vir: UKC Maribor

Pacienti se tako cepijo takoj po pregledu v bolnišnici. Cepljenje pa je na voljo tudi tistim pacientom, ki so hospitalizirani v tem trenutku.

»Je pa seveda cepljenje prostovoljno in nikogar ne bomo silili« je pred dnevi povedal strokovni direktor Matjaž Vogrin.

Vir: UKC Maribor

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The Gread (nepreverjen)

GENOCIDNIKI

Starejše novice