Slika je simbolična (foto: Bobo).
Na območju, ki ga pokriva Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, imajo občani ob rednem tedenskem terminu za množično testiranje, tudi možnost cepljenja z izbiro cepiva. V teh občinah je cepljenje na voljo v tem tednu.

Ta teden bo potekalo množično testiranje s hitrimi testi na covid-19 in cepljenje z izbiro cepiva v občinah ustanoviteljicah Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor.

Urnik in lokacije testiranj ter cepljenja:

  • V sredo, 8. septembra od 14.00 do 16.00, v občini Pesnica in občini Šentilj – Kulturni dom Pesnica, Pesnica pri Mariboru 41, Pesnica;
  • V sredo, 8. septembra od 14.00 do 16.00, v občini Duplek – Kulturni dom Dvorjane, Dvorjane 38, Duplek;
  • V sredo, 8. septembra od 17.00 do 19.00, v občini Starše – Zdravstvena postaja Starše, Starše 78c;
  • V četrtek, 9. septembra od 14.00 do 16.00, v občini Kungota – Hiša vseh generacij Kungota, Zgornja Kungota 5, Zgornja Kungota;
  • V četrtek, 9. septembra od 14.00 do 16.00, v občini Hoče-Slivnica – Zdravstvena postaja Hoče, Bohovska cesta 7, Hoče;
  • V četrtek, 9. septembra od 17.00 do 19.00, v občini Miklavž na Dravskem polju – Kulturni dom, Cesta v Rogozi 11, Miklavž na Dravskem polju;
  • V četrtek, 9. septembra od 17.00 do 19.00, v občini Rače-Fram – Zdravstvena postaja Rače, Nova ulica 5, Rače;
  • V petek, 10. septembra od 14.00 do 18.00, v občini Ruše, Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi – Zdravstvena postaja Ruše, Stadionska ulica 4, Ruše.

Občanke in občani, ki se želijo testirati ali cepiti, morajo s seboj imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na cepljenje in testiranje se ni potrebno predhodno naročiti.

Vsi zainteresirani bodo imeli možnost izbire med cepivi Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson.

Osebe, ki se želijo cepiti, morajo izpolnjevati PCT pogoj

Osebe, ki se želijo cepiti, morajo izpolnjevati PCT pogoj. To pomeni, da potrebujejo dokazilo o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur ali HAGT, ki ni starejši od 48 ur od odvzema; dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od 240 dni.

Osebe, ki imajo tuje zavarovanje EUKZZ, Certifikat, kartico Medicare ali Potrdilo MedZZ naprošajo, da na testiranje prinesejo tudi fotokopijo tega dokumenta in fotokopijo začasnega bivališča v Republiki Sloveniji.

V kolikor gre za plačljivi test, je plačilo možno le z plačilno/kreditno kartico.

V zdravstvenem domu poudarjajo, da je testiranje namenjeno vsem občanom, ki nimajo bolezenskih znakov, ki bi kazali na morebitno okužbo s covid-19. V primeru suma na okužbo vas naprošajo, da kontaktirate osebnega izbranega zdravnika. 

Starejše novice