Slika je simbolična (Foto: Jure Banfi).
Kot vsako leto bo dedek Mraz tudi letos obiskal mariborske otroke. Že v soboto se bo s kočijo spustil z Mariborskega Pohorja in se v prihodnjih dneh prevažal po mariborskih ulicah. Preverite, kdaj bo obiskal vaš konec mesta.

»Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš …« Decembrsko dogajanje v Mariboru ne bo minilo brez prihoda dedka Mraza.

Mariborski otroci že tradicionalno vsako leto decembra nestrpno pričakajo dedka Mraza, ki prispe na Snežni stadion pod Pohorjem in nato skoraj ves mesec ostane v štajerski prestolnici.

Dobri mož se bo v soboto popoldne skupaj s pravljičnim spremstvom spustil s Pohorja in nato vse do 28. decembra obiskoval otroke po mestnih soseskah.

Otroci bodo dedka Mraza na Snežnem stadionu pričakali ob 17. uri, ko bo njihova pesem o njem predramila pravljična bitja s Pohorja, ugasnile bodo luči, na temnem pobočju pa bo zagorela drobna lučka in se spuščala vse nižje in vse bližje.

Kdaj bo dedek Mraz obiskal vaš konec mesta?

Dedek Mraz bo nato ves mesec s svojo praznično okrašeno kočijo in pravljičnim spremstvom potoval po mestnih soseskah. Prvič že v torek, ko bo ob 17. uri obiskal Limbuš, Pekre in Radvanje.

Dedek Mraz bo tako obiskal:

  • Torek, 13. december, ob 17. uri: Limbuš, Pekre in Radvanje
  • Sreda, 14. december, ob 17. uri: Kamnica in Koroška vrata
  • Ponedeljek, 19. december, ob 17. uri: Razvanje, Tabor in Magdalena
  • Torek, 20. december, ob 17. uri: Studenci in Nova vas
  • Sreda, 21. december, ob 17. uri: Pobrežje in Malečnik
  • Četrtek, 22. december, ob 17. uri: Brezje in Tezno

Slovo mu bodo pripravili 28. decembra, ko se bo popeljal po svetlečih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer ga bosta nestrpno pričakoval tudi čarovnik Grega. Otroci ga bodo nato skupaj spremljali do velikega odra na Trgu Leona Štuklja, kjer se bo za letos dokončno poslovil.

Ste vedeli?

Od leta 1975 se dedek Mraz s Pohorja med otroke pripelje z gondolo mariborske vzpenjače, sedežnico ali kakšno drugo snežno napravo, kot je na primer teptalec snega. Prva leta pa je do otrok prišel s pravim pohorskim drčem.

Dedek Mraz je mesto prvič obiskal in otroke obdaril leta 1948, tradicijo pa še danes ohranja Zveza prijateljev mladine Mariboru.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejjan svinskoglavii (nepreverjen)

Deda mraz je obicno sranje

pohorskisvizec

A so ga iz Rusije uvozili, da ni špijon!

Surfeiter (nepreverjen)

Dedek mraz je s Triglava ... zato na glavi nosi kučmo polhovko in hodi peš ... vse ostalo je propaganda propadlih tovarišev, ki sedaj prisegajo na rdečo barvo CocaCole in rdečo zvezdo Heinikena ter neko preživeto ideologijo kvazi kapitalizma, beri, sužnjelastništva ...

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice