Foto: Jure Banfi
Panoramsko kolo, ki so ga postavili na Glavnem trgu v Mariboru, se je po poročanjih v tednu dni delovanja že dvakrat ustavilo. Kako pa bo z njegovim delovanjem naprej?

Na Glavnem trgu je 1. decembra zaživelo spektakularno razgledno panoramsko kolo, ki pa se je le po dnevu delovanja ustavilo. Do podobnih težav pa je prišlo znova v nedeljo.

»Smo prvič v Mariboru. Nič ni neobičajnega, da so na začetku težave. Ni bilo dovolj električne moči za kolo, za hišice, za vse porabnike torej. To smo takoj odkrili, želeli smo le še enkrat testirati. Naslednji dan, ko so vsi prišli in so se ponovno priklopile vse hišice, se je potrdil vzrok. Smo resetirali in ponovno zagnali, tako da smo vse uredili,« je za Večer pojasnila Anita Tuček iz hrvaškega podjetja Fest.

A električna moč ni edina težava, ki bo tudi v prihodnjih tednih vplivala na delovanje panoramskega kolesa.

Kolo bo delovalo le v suhem vremenu

V podjetju Fest namreč razlagajo, da je obratovanje panoramskega kolesa odvisno od vremenskih pogojev.

Tako so pojasnili, da bo kolo delovalo le, če bo vreme suho, ob dežju, snegu in vlagi, pa bodo kolo ustavili.

»To so nam povedali in to smo vedeli, smo pa tudi povedali, da je to problem. Ali naj zaradi tega, ker bo mogoče deževalo, ne postavimo kolesa?« pa je za Večer povedala koordinatorica Čarobnega Maribora Neva Pipan.

Pri tem pa Pipan dodaja, da imamo v Mariboru decembra še veliko lepih prizorišč in dogajanja, če se slučajno kolo ne vrti in da vsi delajo v najboljši veri, da bi se kolo neprestano vrtelo.

Ob tem pa je potrebno poudariti dejstvo, da ne Zavod za turizem Maribor, niti mariborska občina, nista plačali za postavitev panoramskega kolesa, temveč le pomagajo pri njegovi promociji.

Tudi podjetje Fest ni plačalo za postavitev kolesa na Glavnem trgu, saj je to storilo na svoje stroške, tako jim pripadajo le vstopnine, še poroča Večer.

Otroška vstopnica šest, odrasla sedem evrov

Vožnja kolesa z 18 gondolami sicer traja med osem in devet minut oziroma dva polna kroga, so za Mariborinfo razložili na Zavodu za turizem Maribor

Kolo pa načeloma obratuje čez cel teden, in sicer od ponedeljka do petka med 14. in 22. uro, v soboto, nedeljo ter ob praznikih pa od 11. do 22. ure.

Boste pa morali za posebno doživetje oziroma obisk kolesa odšteti nekaj evrov. Tako otroška vstopnica stane šest evrov, odrasla sedem evrov, družinska pa 24 evrov.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AnGus (nepreverjen)

1. SRAMOTA, da pri prenovi Glavnega trga nihče ni uredil električnega priklopa na vzhodni strani trga. Tako morajo stalno vleči kable po tleh z južne in zahodne strani trga.
2. Podjetje Fest služi samo z vstopnicami? Saj so te dovolj zasoljene, 7 € za odrasle in 6 € za otroke (do 10 let!). In to za slabih 10 minut! Ubogi, zares!

tanja flaškon (nepreverjen)

Mislim da vam Mariborcanom manjka eno. Veliko kolo v glavi
Ste prava teleta
Marš v Hrastovec

In reply to by AnGus (nepreverjen)

AnGus (nepreverjen)

Tanja, te pridemo obiskat! Vendar le to in nič več... 🤣

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

pohorskisvizec

Aha, se je začelo, ko bo se kdo poškodoval, pa se bodo ven vlekli! Ustaviti in adijo! Ali je Anita Tuček iz hrv. podjetja Fest sorodnica surfića?

PureŠtajarac (nepreverjen)

Kolo sreče se okreče, ajde sedi pa ozebi, ti rečeš jas pečeš, sve sveti sve poka, pali motore da idemo gore. Zigeunerlandia!

kuntakinte (nepreverjen)

...tou Franca naštimavle...žalosten je ka je nej gvinau na volijtvaj...

Default (nepreverjen)

Se vidi da cetnik ne ve kaj dela ampak podkupil pa je le slovenceljne da Jim spent vlada, zivela srbija

Starejše novice