Pod Mariborskim Pohorjem bo testiranje potekalo le v soboto in nedeljo, med tednom pa bo potrebno po negativni izvid v zdravstveni dom. Marprom zagotavlja, da današnji dež ne bo pokvaril jutrišnjih smučarskih užitkov.

Današnji dopoldan pod Pohorjem je minil v znamenju priprav na ponovno odprtje največjega smučišča v Sloveniji in predvsem dežja, ki pa naj ne bi preprečil jutrišnjih smučarskih užitkov.

»To ni nič slabega, v bistvu se bo zgoraj v kratkem spreobrnilo v sneg, spodaj pa, ker gre predvsem za suh tehnični sneg, malo vode celo dobro dene,« nam je povedal direktor Marproma Bernard Majhenič.

Odprtje kot spodbuda po razočaranju ob selitvi Zlate lisice

Pozno zvečer bodo tako snežno podlago steptali in pripravili za smučarje. Odprte bodo vse proge, tudi Čopova in Snežni stadion, ki vodita do doline.

Za red bodo jutri skrbeli nadzorniki smučišča, ki so danes postavljali zaščitne ograje in oznake. Odprtja so zelo veseli vsi, ki so povezani s smučarijo, tudi zaposleni v športni trgovini pod spodnjo postajo kabinske žičnice.

Blaž Berlič

»Tukaj pod Pohorjem smo vsi v pričakovanju, saj je bila pred kratkim odpovedana Zlata lisica in to je bilo slabo za Pohorje. Jutri upam, da se odpre,« je povedal Blaž Berlič iz bližnje športne trgovine.

Testiranje bo brezplačno in obvezno tudi za lastnike sezonskih vozovnic

Obvezno bo razkuževanje, varnostna razdalja, maske in opravljen test na covid-19, tudi za lastnike sezonskih vozovnic, izjema so le otroci do 12 let in vrhunski smučarji. V soboto in nedeljo bo testiranje v prostorih smučarskega servisa opravljal mariborski zdravstveni dom.

Dodatnih stroškov ne bo, ne za smučarje in ne za upravljalca smučišča.

»To spada pod splošno brezplačno testiranje. Po zagotovilih ministrstva za zdravje in gospodarskega ministrstva je to v bistvu v interesu države,« pravi Majhenič.

Med tednom testiranja na smučišču ne bo, potreben pa bo negativni izvid iz zdravstvenega doma. 

Zaradi neobratovanja žičnic veliko zanimanja za turno smučanje

V gondoli bosta lahko istočasno le dva potnike, ki nista iz istega gospodinjstva, odprte žičniške naprave pa bodo lahko le polovično zasedene. Marprom vse, ki ne smučajo, poziva, da ne hodijo po smučiščih ali se sankajo po njih. Ob zaprtem smučišču so zadnje tedne v smučarski sezoni opazili veliko zanimanje za turno smuko.

»Turna smuka poteka v naravi in Pohorje je ena izredna lokacija, da lahko gredo ljudje v naravo in obiščejo vse te lepote,« pravi prodajalec v športni trgovini Berlič.

»Želimo si, da to čimprej mine in gremo vsak dan normalno v službo«

Turni smučarji sicer vozovnic praviloma ne kupujejo, s tem pa ni zaslužka za upravljalca smučišča. Glavna dejavnost Maproma je sicer mestni potniški promet, a podobno kot ostali upravljalci smučišč, pričakujejo državno pomoč iz zadnjega protikoronskega paketa. Brez tega bodo težko ohranili službe za vseh 280 zaposlenih.

»Zaposlujemo pa jih z namenom, da ljudje svoje delo delajo in glede na to, da smo bili prejšnje leto pet mesecev v bistvu doma, si želimo, da to čimprej mine in da lahko normalno poslujemo in lahko gremo čisto vsak dan normalno v službo,« poudarja direktor Maproma.

Sobotno odprtje je sicer le majhen obliž na rane smučišč, saj bi zimski turizem zares zaživel šele z odprtjem gostinstva in predvsem hotelov.

Bernard Majhenič, direktor Marproma

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cas ni idealen a nekje je treba zacet in potem nastudirat tudi za med tednom kako in kaj,da ne bo za vikend guzva med tednom prazno.Tri dni nazaj pa se vsi bunli kako je vse zaprto-)Sneg je

dd (nepreverjen)

ČE KATERI DEBIL ŠE VEDNO NI UGOTOVIL ZA KAKŠNO MANIPULACIJO GRE, SI NAJ POGLEDA DANAŠNJE ŠTEVILKE KOLIKO DENARJA DOBIJO OD EVROPSKE UNIJE BOLNICE ZA VSAKEGA "COVID PACIENTA", JE BILO VSE NA TV-JU, ČE PA VAM ŠE VEDNO N JASNO DA JE UMETNO NAREJENA PANDEMIJA SAMO OBRAČANJE DENARJA PA STE PAČ FUKJENI, V BOLNICAH PA LEŽIJO LJUDJE OD STAROSTI IN UMIRAJO OD PLJUČNIC, OVI PA JIM PRIKAŽEJO POZITIVEN TEST IN HOPSA 8,000€ OD EVROPE.

11 (nepreverjen)

BUČMAN SI!!!

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice