37-letna nosečnica iz Maribora in njen mož sta s podporo javnih objav našla rešitev, ki ji je naposled prisluhnil tudi delodajalec. Zdaj bo bolj mirno čakala na porod.

»Dolgo časa sem razmišljala, ali bi sploh objavila težavo, na katero sva in bi še lahko z možem naletela, če bi morala jaz do poroda ostati v bolnici in ne bi imeli pomoči dedkov in babic,« razlaga D. iz Maribora.

Danes je zadovoljna, da se je odločila za objavo na Facebooku. Tako smo na namreč zgodbo odkrili tudi na Mariborinfo in s pojasnili ministrstva pomagali k izboljšanju razmer.

Za mariborske in družine po vsej Sloveniji

»Marsikdo se ne znajde ali ne zna sam znajti,« razlaga D. Njena izbira, da je obelodanila problem, se je izkazala kot prava pot. Na Mariborinfo smo se zgodbe lotili odgovorno in poiskali uradna pojasnila, da bi družina dobila rešitev. »Midva sva jo. Zato mi ni žal, da sem o tem pisala na Facebooku,« razlaga D.

Vedoč, da si marsikdo ne bi upal, pozdravlja način, da se je njena zgodba prek našega portala izpostavila tudi širše. »Kar je super, ker je s prispevkom zagotovo pomagala tudi drugim, ki so ali bi lahko bili v podobni situaciji. Nama pa je bil v pomoč predvsem odgovor ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki ga je novinarka naslovila na ministrstvo,« še razmišlja D.

Konec dober, vse dobro

»Vse družine nimajo takšne sreče,« se zaveda D. Prav tako razume, da si marsikdo ne bi upal javno izpostaviti svoje zgodbe že iz strahu, da bi se delodajalec maščeval ali celo koga 'za kazen' odpustil.

»Za naju lahko danes rečem, da imata oba delodajalca posluh za težavo in lahko zadeve rešujemo tako, da delovni čas prilagajamo sproti, na način, da ni v škodo ne eni in ne drugi strani. In tako je edino prav,« razlaga D.

Dodaja, da se včasih ljudje sploh ne zavedajo, koliko je primerov mamic, ki v izogib sporu s svojim ali moževim šefom raje tiho trpijo.

»Vseeno upam, da je več takšnih delodajalcev, ki jim lahko rečemo ne le šefi, ampak so tudi vodje, ki imajo naše spoštovanje, ker so človeški in razumejo,« še dodaja D.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

Bla bla.pocakaj malo, ko bo kriza bos prvi sel na dopust.

Starejše novice