Okrožna državna tožilka Anica Šoštarič, ki se je po daljši odsotnosti nedavno vrnila na delovno mesto, se je ponovno zapletla v incident.

Ni minilo dolgo po njeni vrnitvi na tožilstvo, pa tožilki Anici Šoštarič že grozi nov disciplinski postopek.

Spomnimo, februarja 2019 je murskosoboška državna tožilka za volan sedla krepko pijana, policisti so ji med kontrolo prometa izmerili kar dva promila alkohola, torej kar štirikrat nad mejo dovoljenega.

Njen 'šef', vodja tožilstva Drago Farič, je posledično na vrhovno tožilstvo podal pisni predlog za uvedbo disciplinskega postopka. 

Višji državni tožilec in vodja Okrožnega državnega tožilstva Murska Sobota Drago Farič je danes vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka.

Disciplinski postopek zaradi starih grehov še v teku

Šoštaričeva se je letos vrnila na delovno mesto po daljši bolniški odsotnosti in se je znova znašla sredi incidenta.

Kot je za Sobotainfo potrdil vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Drago Farič, je v sredo, 24. februarja, prišlo »do kršitve delovne obveznosti s strani tožilke A. Š. in ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu«.

Po neuradnih informacijah naj bi ga zavrnila in tudi zapustila delovno mesto. 

Prvi mož soboškega tožilstva je potrdil še, da je danes vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka na vrhovno državno tožilstvo zoper tožilko, proti njej pa še vedno teče postopek, ki je bil uveden na njegovo pobudo leta 2019.

In kakšne sankcije lahko doletijo tožilko? Najmilejša kazen je zgolj pisni opomin, v skrajnem primeru ji lahko tudi preneha funkcija državne tožilke.

V vsakem primeru pa ji morebitna uvedba še enega disciplinskega postopka, ne bo delala prevelike usluge.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NoriČak (nepreverjen)

Iz tega sledi,da bi morali vse tozilce ,sodnike, državmne uradnike in poslance vsakodnevno testirati na vse prepovedane substance ,tisti kateri bi bil negativen na vse teste pa bi moral takoj na psihiatrijo ker noben trezen in normalen ne more dajati taksnih izjav kot jih slisimo v medijih .

Starejše novice