Slika je simbolična.
Ministrstvo za zunanje zadeve še vedno odsvetuje vsa nenujna potovanja. Na otoku Zanzibar pa je v teh dneh umrl slovenski državljan, vzrok smrti za zdaj še ni znan.

Na današnji vladni novinarski konferenci je spregovoril tudi vodja konzularnega sektorja na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter, ki se je dotaknil potovanj v teh nepredvidljivih časih.

Po njegovih besedah so se države odločile, da bodo odločno omejile vsa nenujna potovanja. 

»Ni oblasti, ki bi kogarkoli lahko zadrževala s prepovedjo potovanja, ampak imejmo razum in pogum, da bomo tisto pot, ki jo nameravamo opraviti, opravili z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov,« pravi Šter.

Med nujna potovanja pa ne štejejo odprave v turistične kraje, kjer bi nekdo želel izkoristiti dopust za rezervacijo, ki jo je morda že plačal.

Tiste, ki se kljub pandemiji odločijo za potovanje, je ob tem pozval, naj upoštevajo vse previdnostne ukrepe.

Po vrnitvi pa naj zdravstvenim službam omogočijo, da bodo to lahko vključile v preventivne aktivnosti, ki bodo preprečile vdor kakšne od nevarnejših oblik virusa v državo.

Na Zanzibarju umrl slovenski državljan

Na konzularnem sektorju sicer vsak dan prejmejo med 50 in 80 vprašanj, ki se posredno ali neposredno nanašajo na možnosti potovanja ali bivanja v tujini. Večinoma gre za vprašanja, na katera spraševalci odgovore že imajo. 

Je pa ob tem povedal, da so prejeli novico o smrti slovenskega državljana v Zanzibarju.

»Naša ambasada v Kairu je od tanzanijskih oblasti prejela obvestilo o tem, da je pred dnevi tam umrl slovenski državljan. Bil je na turističnem potovanju. Smrt je nastopila po nekaj tednih hospitalizacije v tej državi,« je dejal Šter.

Kaj je razlog za smrt, za zdaj še ni znano.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
NoriČak (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kdo mi lahko prepove odhod iz države ? Da ga vidim junaka !

11 (nepreverjen)

Jaz!!! Pa da vidimo kako si menjavaš pamperske!!!

In reply to by NoriČak (nepreverjen)

Starejše novice